Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 101 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ

Εκδήλωση για τον εορτασμό των 101 ετών της εφημερίδας «Ελευθερία», πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον πολυχώρο «Circus Entertainment Hub», στη Λάρισα παρουσία εκπροσώπων των αρχών, των φορέων αλλά και απλών πολιτών που ήλθαν για να τιμήσουν την ιστορική εφημερίδα.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η προϊσταμένη του Τμήματος Βιβλιοθήκης Πόλης και Διαχείρισης Συστημάτων της Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Ελένη Μουζουράκη, τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Δανάη Δημητρακοπούλου, που αναφέρθηκε και στα σχέδια του οργανισμού για την εφημερίδα,

ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο νυν και ο νέος περιφερειάρχης κ.κ. Κ. Αγοραστός και Δ. Κουρέτας, ο νυν και ο νέος δήμαρχος Λάρισας κ.κ. Απ. Καλογιάννης και Θ. Μαμάκος, που όλοι τους μίλησαν με θερμά λόγια για το ρόλο που έπαιξε όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο της ενημέρωσης η εφημερίδα.

Ψηφιοποίηση του αρχείου

Στη χθεσινή εκδήλωση ανακοινώθηκε η ψηφιοποίηση του πλούσιου αρχείου της εφημερίδας σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων ενέργεια που θα δώσει τεράστια ώθηση στη μελέτη και γνώση της τοπικής ιστορίας.

Ο Λ. Λαζόπουλος

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία απολαυστική παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου ο οποίος έγραψε το κείμενο ειδικά για την 101η επέτειο της εφημερίδας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ