ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!!!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και τα Σωματεία Μετάλλου, Οικοδόμων, Χειριστών και Μισθωτών Τεχνικών με ανακοίνωση τους καταγγέλλουν  κατασκευαστική εταιρεία για τις απολύσεις που πραγματοποίησε την Τετάρτη 20/12/2023.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Προφασιζόμενη ότι η δουλειά έχει μειωθεί και επικαλούμενη «αναδουλειά» (άραγε για ποιον; Γιατί οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν ασταμάτητα και μάλιστα κάποια πόστα και το Σάββατο) προχώρησε σε 6 ακόμα απολύσεις συναδέλφων μας φτάνοντας στο σύνολο τις 12 από τον Οκτώβρη (οι δύο μάλιστα εργαζόμενοι είναι συνδικαλιστές, μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Μετάλλου, με τον έναν να είναι και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας)

Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική φυσικά και την γνωρίζουμε όλοι μας. Η εργοδοσία απέλυσε πρωτοπόρους εργαζόμενους, εργαζόμενους που μπήκαν μπροστά όλο το προηγούμενο διάστημα για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο.

H εταιρεία έχει σταθερή αύξηση τζίρου τα τελευταία χρόνια, αφού το 2020 ο τζίρος έφτασε τα 9,4 εκ. ευρώ, το 2021 είχε αύξηση τζίρου +51%, φτάνοντας τα 14,2 εκ. ευρώ και το 2022 ο τζίρος αυξήθηκε κατά 11% αγγίζοντας τα 15,8 εκ. ευρώ. (https://publicity.businessportal.gr/company/26542240000). Συγχρόνως η εταιρεία το 2022 προχώρησε σε μία σειρά νέων επενδύσεων, ανοίγοντας νέο εργοστάσιο στο Κουμάνοβο της Β. Μακεδονίας και ανέλαβε το έργο του τμήματος Α της γραμμής του Μετρό στην Αθήνα μαζί με άλλους δύο ομίλους, έργο κόστους 30 εκ. ευρώ.

Η κατασκευαστική εταιρεία, προσπαθώντας να διασφαλίσει το μέγιστο δυνατό κέρδος της παίρνει όλα τα «απαραίτητα» μέτρα για να μην μπει τίποτα εμπόδιο σε αυτή την κατεύθυνση. Τέτοιο μέτρο είναι και όλες οι απολύσεις, αφού η εντατικοποίηση θα χτυπήσει κόκκινο και θα βγάζει περισσότερα κέρδη με λιγότερους εργαζόμενους. Και φυσικά ούτε που τους ενδιαφέρει για το αν θα τραυματιστεί κάποιος από τους εργάτες, αφού τα εργατικά ατυχήματα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι «καθημερινό φαινόμενο» και δεν παίρνουν την ανάλογη έκταση γιατί θεωρούνται «μικρά» (ράμματα κλπ). Μέχρι να γίνουν «μεγάλα» (κομμένα δάχτυλα, σμπαραλιασμένα πόδια και χέρια) αφού είναι πολλοί οι συνάδελφοι μας που έχουν σακατευτεί στο σύγχρονο αυτό κάτεργο, με τραγικότερο συμβάν από όλα την «εργοδοτική δολοφονία» του συναδέλφου μας Ζηγοροδήμου Γιάννη τον Μάη του 2018.

Από την άλλη όποιος πρωτοστατεί, όποιος δεν «κάθεται καλά», όποιος ζητάει και απαιτεί μέτρα ασφαλείας στους χώρος δουλειάς, όποιος απαιτεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, θεωρείται από την εργοδοσία «επικίνδυνος» και για αυτό θέλει να «απαλλαγεί» από εργάτες πρωτοπόρους που διεκδικούν.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντι τους μέχρι να πράξουν για εμάς το αυτονόητο. Να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας στην εργασία τους.

Με τους αγώνες μας μέχρι σήμερα έχουμε κατακτήσει :
• Την λήψη των όποιων μέτρων Υγιεινής και ασφάλειας τηρούνται σήμερα
• Την καταβολή του μισθού μας στην ώρα του.
• Μέτρα προστασίας όταν επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες
• Να σταματήσει η εργασία όταν ξεκίνησαν οι πλημμύρες στην πόλη μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!!!
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ