EUROBANK: 21 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τους 102 αριστούχους αποφοίτους Λυκείων στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας βράβευσε η Eurobank στη Λάρισα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Μπροστά για την Παιδεία, το οποίο συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, έχοντας βραβεύσει συνολικά 22.571 αριστούχους σε όλη την Ελλάδα. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκε και μια αριστούχος από την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων που φοιτά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι 103 αριστούχοι μαθητές, που ξεχώρισαν φέτος στις συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις, τιμήθηκαν στις 15 Δεκεμβρίου 2023, στην πρώτη δια ζώσης τελετή βράβευσης, μετά από απουσία τεσσάρων ετών λόγω της πανδημίας. Οι μαθητές, οι οικογένειές τους, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και τοπικοί φορείς, βρέθηκαν ξανά μαζί σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, όπου επαναβεβαιώθηκε εμφατικά η αποδοχή του μακροβιότερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα, που υπογραμμίζει με συνέπεια την αμείωτη δυναμική της αξίας της Παιδείας στην ελληνική κοινωνία.

Για την Eurobank, η συνεπής επένδυση στην Παιδεία αποτελεί πολλαπλασιαστή αξίας στον κοινό στόχο για ανάπτυξη και πρόοδο, με πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό. Είναι θεμέλιος λίθος κάθε προσπάθειας για ατομική, και όχι μόνον, εξέλιξη και απαντά διαχρονικά στο πάγιο αίτημα για συλλογική πρόοδο, ευημερία και ανάπτυξη όλων εκείνων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που κάνουν τις κοινωνίες και τις οικονομίες να ξεχωρίζουν ακόμα και σε περιβάλλον απρόβλεπτων και σοβαρών προκλήσεων.

Η στήριξη της νέας γενιάς στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου οι απαιτήσεις και τα ζητούμενα διαρκώς αλλάζουν και επαναξιολογούνται, αποτελεί προτεραιότητα για την Eurobank, που εστιάζει διαχρονικά την κοινωνική της δράση στην Παιδεία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Καινοτομία και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα, τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση.

Το πρόγραμμα Μπροστά για την Παιδεία, που υλοποιεί η Τράπεζα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, βραβεύει τον/την αριστούχο απόφοιτο/η από κάθε ένα από τα 1.830 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, ο/η οποίος/α συγκέντρωσε το υψηλότερο άθροισμα βαθμών στο σχολείο του/της, από τους βαθμούς των τεσσάρων (4) πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, το οποίο είναι από 72 και άνω στην εικοσάβαθμη κλίμακα (δεν λαμβάνονται υπόψη τα ειδικά μαθήματα). Πέραν της ηθικής αναγνώρισης, κάθε παιδί που διακρίνεται λαμβάνει συμβολικά και χρηματική επιβράβευση. Από την εκκίνηση του Προγράμματος το 2003, η Τράπεζα έχει διαθέσει, συνολικά για τις βραβεύσεις των 22.571 αριστούχων, χρηματικό ποσό που αγγίζει τα €20 εκατομμύρια.

Από την πρώτη βράβευση του Προγράμματος το 2003 έως σήμερα, και παρά τις σημαντικές συντελεσθείσες αλλαγές, τόσο στο ελληνικό όσο και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, που επηρέασαν σημαντικά όλους τους τομείς της ζωής, η Eurobank αναγνωρίζει την προσπάθεια των νέων ανθρώπων για αυτοβελτίωση, συνεχή εξέλιξη και διάκριση, ως μια ακλόνητη και αδιαπραγμάτευτη σταθερά που θα συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική αξία της.

Οι 103 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 72,40 έως 78,80 άθροισμα βαθμών. Εξ αυτών, 38 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 21 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 12 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 15 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 17 σε στρατιωτικές σχολές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε επτά Λύκεια, από τα οποία αποφοίτησε ο κάθε ένας από τους αριστούχους μαθητές με το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας βραβεύθηκε το Γενικό Λύκειο Αγιάς και είναι η 1η φορά που το συγκεκριμένο Λύκειο διακρίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, διακρίθηκε το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Καρδίτσας για 3η φορά.

Στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Νέας Ιωνίας διακρίθηκε για 1η φορά.

Στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, το 3ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων διακρίθηκε για 10η φορά.

Στην περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου διακρίθηκε για 20η φορά.

Στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας βραβεύθηκαν δύο σχολεία λόγω ισοβαθμίας των αριστούχων, το 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας για 4η φορά και το 6ο Γενικό Λύκειο Λαμίας για 2η φορά.

Στην ομιλία του ο Τομεάρχης Καταστημάτων Δυτικής Θεσσαλονίκης, Κεντροδυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής & Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Πλας τόνισε ότι: «Για την Eurobank η Παιδεία αποτελεί μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα κάθε κοινωνίας που είναι ικανό να θωρακίσει τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, την επίτευξη προόδου, ευημερίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Σε έναν κόσμο που τα πάντα αλλάζουν δραματικά από τη μια στιγμή στην άλλη, σε μια περίοδο που οι διαδοχικές κρίσεις είναι η νέα κανονικότητα, η σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση, η κατάκτηση της γνώσης και η διάκριση στον τομέα της Παιδείας ευρύτερα αποτελούν μοναδικά εφόδια για τη θωράκιση της νέας γενιάς σε κάθε νέα πρόκληση και εχέγγυο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Στην Ελλάδα τα νέα παιδιά αποδεικνύουν κάθε χρόνο πως συνεχίζουν να παλεύουν απαρέγκλιτα και να διακρίνονται στο δύσκολο πεδίο της γνώσης και των επιστημών και αυτό δεν συνιστά μόνο ελπίδα για το μέλλον, αλλά και υποχρέωση όλων μας να συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε με κάθε τρόπο».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Ευρυτανίας Θωμαΐς Οικονόμου, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Αρχιμανδρίτης Αχίλλειος Σιώκας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Βασίλειος Πινακάς, ο Αντιδήμαρχος Κιλελέρ για θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής Αχιλλέας Χατζούλης και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας. Παρέστησαν επίσης ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Νικόλαος Ζέρβας, η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Λαμίας Λεμονιά Ραχιώτου, και άλλοι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Στον χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Αρχιμανδρίτης Αχίλλειος Σιώκας εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια στη Eurobank για τη σημαντική πρωτοβουλία που επί σειρά ετών επιβραβεύει τους κόπους των μαθητών και προάγει την αριστεία. Ευχήθηκε στους νέους καλή σταδιοδρομία και πολλές σημαντικές πρωτιές στη μετέπειτα ζωή τους.
Στην ομιλία του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός συνεχάρη την Τράπεζα που επενδύει στην Παιδεία ως κοινωνική αξία και επιβραβεύει τους καλύτερους. Τόνισε ότι η γνώση είναι δύναμη σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο και ευχήθηκε στους αριστούχους να συνεχίσουν να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και να τις χρησιμοποιήσουν για να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον.
Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Κιλελέρ για θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής Αχιλλέας Χατζούλης ανέφερε ότι μέσα από το πρόγραμμα αυτό επιβραβεύεται η σκληρή δουλειά των μαθητών επί 6 χρόνια, η επιμονή και η υπομονή τους, οι κόποι και οι αγώνες όχι μόνο των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους. Συνεχάρη τη Eurobank που επιβραβεύει την προσπάθεια γιατί μόνο έτσι μπορεί να επέλθει συνεχής βελτίωση, τόσο προσωπική όσο και για το κοινωνικό σύνολο.
Ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Νικόλαος Ζέρβας, συνεχάρη τη Eurobank γιατί τιμά τους νέους που προσπάθησαν, που διεκδίκησαν τα όνειρά τους, που κατέβαλαν σημαντικό κόπο και τελικά πέτυχαν το στόχο τους, την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο. Τόνισε επίσης τη σημαντική συμβολή των σχολείων, καθώς μέσα από την επιβράβευση των παιδιών αναγνωρίζεται και η συνεχής προσπάθεια των οικογενειών και των εκπαιδευτικών τους.
Τέλος, η Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Λαμίας Λεμονιά Ραχιώτου, μεταφέροντας τον χαιρετισμό της Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, εξέφρασε συγχαρητήρια στους αριστεύσαντες νέους που ήδη ολοκλήρωσαν ένα σημαντικό κύκλο ζωής, καθώς και στους γονείς και τους δασκάλους τους που στάθηκαν αρωγοί στην μέχρι τώρα προσπάθειά τους. Απευθυνόμενη προς τους νέους σημείωσε ότι έχουν μπροστά τους το μεγάλο δρόμο της ζωής και τους προέτρεψε να δημιουργήσουν το δικό τους μέλλον με βάση τη γνώση και την προσπάθεια.
Χαιρετισμούς απέστειλαν η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μακρή, οι Βουλευτές Λάρισας Χρήστος Κέλλας και Χρήστος Καπετάνιος και ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, οι οποίοι συγχαίρουν τα παιδιά για τη σημαντική αυτή διάκρισή τους καθώς και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει τους άξιους μαθητές.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ