ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ 11ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μέσα σε μια χαρούμενη και εορταστική ατμόσφαιρα έγινε η χριστουγεννιάτικη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στο 11ο Λύκειο Λάρισας. Στο πλαίσιο του  πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών  Δραστηριοτήτων «Πολιτιστικές και γαστρονομικές διαδρομές στη Θεσσαλία», οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κ. Μπολτσή Όλγα, Παρλάντζα Κατερίνα και Παπαγιάννης Βασίλης οργάνωσαν  σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων μια γιορτή γεύσεων και παράδοσης.

Οι μαθητές του σχολείου έφεραν παραδοσιακά εδέσματα από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, φωτογραφικό υλικό και παλιά αντικείμενα δημιουργώντας μια μικρή λαογραφική έκθεση. Επίσης,  οι μαθητές της Α΄ Λυκείου τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα με τη συνοδεία μουσικών οργάνων (κλαρίνο έπαιξε η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Μπαρμπούτη Θεοδώρα), ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε στα παιδιά αναμνηστικά δώρα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευχές για Καλά Χριστούγεννα γεμάτα αγάπη, ειρήνη, πρόοδο και μια ευτυχισμένη Καινούργια Χρονιά.

Τέλος,  αξίζει να σημειωθεί, πως με πρωτοβουλία των μαθητών  του σχολείου μας μεγάλο μέρος των παραδοσιακών εδεσμάτων διατέθηκε στις πλημμυροπαθείς οικογένειες της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ