«EARTH» ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ANIMATION

Το δρόμο των διεθνών φεστιβάλ παίρνει το “eARTh” η πρωτότυπη ολογραμματική παράσταση με την καινοτόμα τεχνολογία των ολογραμμάτων και την χρήση animation κινηματογραφήθηκε από την Λαρισαϊκή Golden Movies και είναι έτοιμη για το ταξίδι της σε διεθνή φεστιβάλ προκειμένου να συναντήσει το κοινό της μιλώντας για το μέλλον του πλανήτη μέσα από τον φακό της κλιματικής αλλαγής.

Το μοναδικό πρότζεκτ που σχεδιάστηκε από την Λαρισαϊκή Golden Movies με την συνεργασία της Associazione Casa della Città Leopolda από την Πίζα και της Pro Progressione Kulturalis από την Βουδαπέστη στο πλαίσιο του προγράμματος Creative Europe 2021.

Το μπουλούκι των 20 νέων συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, μουσικών, τραγουδιστών, εικονοληπτών και άλλων ειδικών ταξιδεύοντας με “το λεωφορείον eARTh”, από την Λάρισα στην Πίζα και από εκεί στην Βουδαπέστη και πάλι πίσω στην Λάρισα, μάζεψε εμπειρίες, εικόνες, αλληλεπιδρώντας με χώρους και ανθρώπους και εναπόθεσε πάνω στις σκηνές του έργου πανανθρώπινες θεματικές και ανησυχίες: τις αφηγήσεις και τις ιστορίες για το σπίτι μας, τη Γη.

Τις σκηνές του έργου προκάλεσαν τρεις ευρωπαίοι συγγραφείς, ο Καζαντζάκης, ο Βέρν και ο Μοράβια και μια Ουγγαρέζα τραγουδοποιός, ιδρύτρια και frontwoman του Vera Jónás Experiment με το τραγούδι της «Kesergés: μια ακολουθία εικόνων που αντικατοπτρίζουν την κλιματική αλλαγή».

Συνοδοιπόροι και Υποστηρικτές σ’ αυτό το ευρωπαϊκό ταξίδι είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Αγιάς, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στην Κρήτη και τον Δήμο Λαρισαίων, οι πρώτοι ταξιδιώτες με τη δική μας “eARTh”.

Την κύρια ομάδα υλοποίησης του έργου αποτελούν οι Πασχάλης Μάντης – Σκηνοθέτης, Πόπη Αναγνωστοπούλου – Υπεύθυνη Παραγωγής, Θάνος Κυρατζής – Δημιουργός κόμικς – Κειμενογράφος, Ηλίας Μάντης – Σκηνοθέτης – Οπερατέρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ