ΤΟ ΤΕΕ Κ&Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Σε μια εκδήλωση που πλέον αποτελεί θεσμό για το Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος βραβεύτηκαν α παιδιά των Μηχανικών – μελών του που πέτυχαν το 2023, μέσα από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα, βραβεύτηκαν και οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που αρίστευσαν στην προηγούμενη εκπαιδευτική χρονιά.

Ένα πολύ θετικό κι ελπιδοφόρο «ποδαρικό» έκανε στο 2024 το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ, υποδεχόμενο στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, τους μαθητές, παιδιά των μηχανικών, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για μία ακόμα χρονιά, με στόχο να καλωσορίσει τους νεοεισαχθέντες φοιτητές στη νέα, δημιουργική σελίδα της ακαδημαϊκής τους ζωής, αλλά και να ενθαρρύνει τους μαθητές να τους ακολουθήσουν σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύθηκαν 89 νέα παιδιά ενώ απονεμήθηκαν συνολικά  100 βραβεία, για αριστεία σε τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και για εισαγωγή σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Την αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών, επιβράβευσαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας και φορέων της πόλης. Το παρών έδωσαν οι Βουλευτές Ν. Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας  κ.κ. Χρήστος Κέλλας, Χρήστος Καπετάνος και Μάξιμος Χαρακόπουλος, η Βουλευτής Ν. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κα. Ευαγγελία Λιακούλη, η κα. Καραλαριώτου Ειρήνη (Ρένα) Γραμματέας Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Αθανάσιος Μαμάκος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών και Κ.Ε.Π. κ. Αχιλλέας Κέλλας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Λάρισας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος κ. Ιωάννης Μαρκατάς, ο Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κ. Αθανάσιος Γκαντζιός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας κ. Νέστορας Κανέλλος, καθώς και ο Αντιπρόεδρος Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ κ. Αστέριος Νάρης, ο Γενικός Γραμματέας Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΚΔΘ κ. Αθανάσιος Κόκκαλης και τα μέλη της Δ.Ε. κ.κ. Βασίλειος Γερογιάννης, Ιωάννης Λύτρας και Ιωάννης Γκουντάρας.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ κ. Νίκος Παπαγεωργίου ανέφερε πως «σήμερα βραβεύουμε τα παιδιά που πέτυχαν το καλοκαίρι και εδώ και λίγους μήνες ξεκίνησαν ένα νέο, συναρπαστικό ταξίδι, μέσα από τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επιβραβεύουμε παράλληλα και τα παιδιά που μέσα από την αριστεία στις επιδόσεις τους στο σχολείο οικοδομούν βήμα – βήμα, με σταθερότητα και μεθοδικότητα και το δικό τους μέλλον».

Ενώ παράλληλα τους συνεχάρη σημειώνοντας ότι «σας αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια γιατί μέσα από ένα δρόμο δύσκολο και απαιτητικό φτάσατε ως εδώ. Και να είστε σίγουροι πως αυτή η διαδικασία, πέρα από την επιτυχία που φέρνει σε εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό επίπεδο, σας προσφέρει και εξαιρετικά χρήσιμα διδάγματα για τη ζωή. Σας προετοιμάζει για το δρόμο της επιτυχίας, που δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα κι ευκολία, όμως επιβραβεύει όσους μοχθούν και επιχειρούν με συνέπεια να προοδεύσουν».

                       

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ