ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αγροτών της ευρύτερης περιοχής του δήμου Τυρνάβου και για αποζημιώσεις όσων επλήγησαν από την πλημμύρα Daniel από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταμενίτη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών του δήμου Τυρνάβου οι οποίοι και σε προηγούμενη συνάντηση στο υπουργείο είχαν ζητήσει άρση των αδικιών σε βάρος των αμπελουργών, των αχλαδοπαραγωγών και των ροδακινοπαραγωγών της περιοχής που είδαν τις εκτάσεις τους να πλημμυρίζουν από τους τεράστιους όγκους νερών που έπεσαν στην περιοχή.

Οπως ανέφερε ο κ. Σταμενίτης άμεσα θα υπάρξουν διορθώσεις λαθών σχετικά με τις προκαταβολές α0ποζημιώσεων για τις καταστροφές του Daniel, ενώ θα δοθούν προκαταβολές αποζημιώσεων και για καλλιέργειες στις οποίες δεν δόθηκαν χρήματα όπως τα σταφύλια, τα ροδάκινα και τα αχλάδια.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των αποζημιώσεων για την ακαρπία λόγω περονόσπορου σε αμπλέια και ελιές λέγοντας ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και τις χώρες του νότου ώστε να διεκδικηθούν άμεσα οι αποζημιώσεις.

Ο κ. Αυγενάκης μίλησε για δίκαιες αποζημιώσεις και για άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ενώ απαντήσεις έδωσε και για αιτήματα που έχουν να κάνουν με το σύνολο των αποζημιώσεων του 2023 στην περιοχή, για το θέμα του περονόσπορου αλλά και για το πρόγραμμα Κομφούζιο.

Στη σημερινή συνάντηση ήταν παρόντες ο έτερος υφυπουργός κ. Κελέσης, ο βουλευτής Λάρισας κ. Κέλλας, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Τσικριτσής, ο αντιδήμαρχος κ. Νταλαγιάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σοφολόγης, ο γ.γ. του υπουργείο κ. Μπαγινέτας, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μπαμπασίδης, πρόεδροι συνεταιρισμών της περιοχής και μέλη της διοίκησης του συνεταιρισμού.

Την αναγκαιότητα άμεσων αποζημιώσεων τόνισαν τόσο ο πρόεδρος του Οινοποιείου κ. Τσιτσιρίγγος, όσο και ο δήμαρχος κ. Τσικριτσής, ενώ συζητήθηκε η απουσία του υπουργού κ. Αυγενάκη από τη σημερινή σύσκεψη.

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ μετά το πέρας της σύσκεψης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ