ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ

«Σκεφτόμαστε λαρισαϊκά, σκεφτόμαστε θεσσαλικά, στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, που αποτελούν διαχρονικά μοχλό ανάπτυξης και προόδου της οικονομίας της περιοχής μας».

Με αυτά τα λόγια, ο βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, απηύθυνε χαιρετισμό στην ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λάρισας, προσθέτοντας:

«Η μεγάλη πρόκληση των επόμενων χρόνων είναι η βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και των αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Σε αυτή την εθνική προσπάθεια, κομβικό ρόλο διαδραματίζουν οι μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, συνεχάρη τον πρόεδρο Σωτήρη Γιαννακόπουλο και τα μέλη του Επιμελητηρίου, επισημαίνοντας πως “το Επιμελητήριο Λάρισας, αποτελεί ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας της πόλης μας, φορέα ιδεών, ανάπτυξης και εξέλιξης, με σημαίνοντα ρόλο στην εδραίωση της περιοχής μας, ως πυλώνα της οικονομίας της πατρίδας μας”.

Ο κ. Κέλλας, στη συνέχεια, αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Οικονομίας και την ενίσχυση του “επιχειρείν”, τόνισε:
«Τα τελευταία 5 χρόνια, αποδείξαμε, είτε μέσα από τη λήψη ευνοϊκών μέτρων σε φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές, είτε μέσα από τη γενναία στήριξη των επιχειρήσεων κατά την περίοδο της πανδημίας, πως για την κυβέρνηση και την παράταξή μας, η επιχειρηματικότητα δεν αποτελεί “ρετσινιά”, αλλά μέσο προόδου και ευημερίας για τη σύγχρονη κοινωνία. Διαψεύσαμε όλες τις “Κασσάνδρες” και η οικονομία μας, όχι μόνο άντεξε, αλλά βγήκε πιο δυνατή. Η ανεργία έχει μειωθεί σε ιστορικά χαμηλά, η αύξηση των μισθών δημιουργεί νέα δυναμική, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας μας το 2024 και το 2025 αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω, παρά το υφεσιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ευρώπη».

Ειδική αναφορά, έκανε και στην στήριξη των επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την καταστροφική θεομηνία του Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας:

«Οι Θεσσαλοί είμαστε δυνατοί, περήφανοι άνθρωποι και το αποδείξαμε και στις πρόσφατες πλημμύρες. Με αίσθημα αλληλεγγύης, στηρίξαμε ο ένας τον άλλον, ενώ και οι επιχειρήσεις μας, παρά το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκαν, δεν τα παράτησαν και στάθηκαν ξανά στα πόδια τους. Και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η κυβέρνησή μας, επέδειξε τάχιστα αντανακλαστικά και με όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, στήριξε, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τις πληγείσες επιχειρήσεις. Η σημερινή παρουσία, μάλιστα, των Υπουργών Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Πολιτικής Προστασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποδεικνύει του λόγου το ακριβές».

Κλείνοντας, ο κ. Κέλλας, αναγνώρισε τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στην αγορά και την επιχειρηματική δραστηριότητα η εισαγόμενη ακρίβεια, χαρακτηρίζοντάς τη “μεγάλο αγκάθι” για την ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει μέσα από στοχευμένα μέτρα και παρεμβάσεις, να ενισχύει για όσο χρειαστεί, εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, υπήρξε βράβευση 12 επιχειρήσεων, με τον Λαρισαίο πολιτικό να απονέμει το βραβείο στα γυμναστήρια “Alterlife” και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κουκουφλή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ