ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΧΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ

Επιστολή Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού που δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη

Την ανησυχία του για «τη συνεχή παρουσία και επιχείρηση των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στα ελληνικά στρατόπεδα και την “εκπαίδευσή” μας από αυτούς, γεγονός που δημιουργεί δικαιολογημένα δυσφορία», εκφράζει σε επιστολή του στον «Ριζοσπάστη» ο δόκιμος έφεδρος αξιωματικός (ΠΖ) Κεσόπουλος Κωνσταντίνος.
Σε αυτήν αναφέρει:

«Αυτές τις μέρες, στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, πραγματοποιείται διμερής εκπαίδευση στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και της Πιερίας από κοινού με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Σε τι μπορούν να μας εκπαιδεύσουν οι μακελάρηδες των λαών όλου του κόσμου;
Αυτοί ένα πράγμα ξέρουν καλά να κάνουν διαχρονικά, να δημιουργούν επεμβάσεις και πολέμους, να σπέρνουν τον θάνατο, την προσφυγιά, τη φτώχεια και τη δυστυχία, να κρατάνε ολόκληρους λαούς υπό κατοχή, να στήνουν και να στηρίζουν πραξικοπήματα.

Αυτήν την πραγματικότητα και δράση τους τη γνωρίζουν πολύ καλά οι λαοί σε όλο τον πλανήτη, και γι’ αυτό έχουν χαρακτηριστεί δικαιολογημένα εδώ και δεκαετίες φονιάδες των λαών.

Τι σχέση έχουν οι στρατευμένοι νέοι της χώρας μας με αυτές τις απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες; Καμία!
Είναι γνωστή η δράση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ πλάι στο Ισραήλ, στη σφαγή πάνω από 24.000 Παλαιστινίων, ανάμεσά τους χιλιάδες παιδιά. Θύμα αυτής της κατάστασης είναι και ο λαός του Ισραήλ, που βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, μετρώντας κι αυτός τα δικά του θύματα.

Καμία δουλειά δεν έχουν όλοι αυτοί στη χώρα μας, δεν προσφέρουν τίποτα καλό στον τόπο και στον λαό μας.

Καμία δουλειά δεν έχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας σε ασκήσεις που προπαρασκευάζουν πολεμικές επιχειρήσεις που δολοφονούν λαούς, όπως στην Παλαιστίνη, στην Ουκρανία και στους πολέμους που σπέρνουν σε όλη την υφήλιο.
Καθημερινά η εμπλοκή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων στους πολέμους βαθαίνει, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε βάρος του λαού μας, όπως και των συναδέλφων αξιωματικών, υπαξιωματικών και των οικογενειών μας.

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης δεν πρέπει να είναι η εμπλοκή της χώρας σε πολέμους, αλλά η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του λαού, που αυξάνονται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα της ζωής του.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις μπορούν και πρέπει να εξασφαλίσουν την προστασία των συνόρων του ελληνικού λαού και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, και όχι να στηρίζουν το πολεμικό – δολοφονικό έργο των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ σε βάρος άλλων λαών. Αυτό αποτελεί καθήκον όλων μας.

Να ακυρωθεί η Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ.

Να επιστρέψουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από όλες τις αποστολές εκτός συνόρων.

Να ακυρωθεί η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στη χώρα».

ΦΩΤΟ αρχείου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ