ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΓΚΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ Δ.Σ. ΓΟΝΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗΣ

Η επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Γόννων και του 1/θ Δημοτικού Σχολείου Καλλιπεύκης στο Οινοποιείο “Ντούγκος” στα Τέμπη την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 αποτέλεσε μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία για τους/τις μαθητές/τριες, καθώς κατά τη διάρκεια της είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής κρασιού στο οινοποιείο της οικογένειας Ντούγκου.

Η οικογένεια του Δημητρίου Ντούγκου, εισήχθη δυναμικά στον κόσμο του ελληνικού κρασιού το 1991 και συνεχίζει το έργο της μέχρι σήμερα με το ίδιο πάθος! Τα αδέλφια Θάνος και Λουΐζα Ντούγκου, γεωπόνος και χημικός-οινολόγος αντίστοιχα, επιδιώκουν συνεχώς τη βελτίωση της ποιότητας του κρασιού τους. Η φιλοσοφία τους περιλαμβάνει την προστασία του περιβάλλοντος με τη χρήση βιολογικής καλλιέργειας αμπέλων.

Ο κ. Θάνος και η κ. Λουΐζα Ντούγκου ξενάγησαν τους/τριες μαθητές/τριες στους χώρους του οινοποιείου, παρουσιάζοντας τους τη διαδικασία παραγωγής κρασιού και εμφιάλωσης. Η εκπαιδευτική επίσκεψη ανέδειξε τη σημασία της παραδοσιακής τέχνης της οινοποιίας και του σεβασμού προς το περιβάλλον.

Τους/τις μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Γόννων συνόδεψαν η Δ/ντρια κ. Αποστολίνα Σαΐτη ΠΕ86, ΠΕ70 και οι εκπαιδευτικοί κ. Παρασκευή Τσιούρβα ΠΕ70, κ. Αικατερίνη Πούλιου ΠΕ70, κ. Γεώργιος Κυρίτσης ΠΕ70, κ. Ροβέρτος Καράτζος ΠΕ70, κ. Δημήτριος Σιόζιος ΠΕ70, κ. Γεώργιος Αλεξανδής ΠΕ70, κ. Χριστόδουλος Τσιούρβας ΠΕ11, κ. Ευαγγελία Γκέκα ΠΕ06, κ. Κυριακή Πανάγου ΠΕ05 και κ. Πέτρος Μπαρμπαγιάννης ΠΕ71.

Τη μαθήτρια του 1/θ Δημοτικού Σχολείου Καλλιπεύκης συνόδεψε η κ. Ευθυμία Δραγατσίκη ΠΕ70.

Η Δ/ντρια του σχολείου κ. Αποστολίνα Σαΐτη εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων ευχαριστεί θερμά τον κ. Θάνο και την κ. Λουϊζα Ντούγκου για την μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία στο χώρο του Οινοποιείου!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ