ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Λάρισας (ΑΣΕ), εκφράσαμε την αντίθεσή μας στη φιέστα γνωστού κολλεγίου της Θεσσαλονίκης στην πόλη της Λάρισας, με στόχο τη διαφήμιση των εκπαιδευτικών …προϊόντων και υπηρεσιών, σε εκδήλωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27/1/24 στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας, όπως είχε προαναγγελθεί.

Θεωρούμε επίσης ότι είναι βαριές οι ευθύνες όλων των φορέων που εμπλέκονται στην παραχώρηση δημόσιου σχολικού χώρου προς χρήση σε επιχειρήσεις της ιδιωτικής εκπαίδευσης, και καταγγείλαμε το γεγονός αυτό.

Θέσαμε ως οφείλαμε το θέμα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, και ύστερα από παρέμβαση της ΕΛΜΕ, άλλαξε ο χώρος της λεγόμενης «ενημερωτικής παρουσίασης» της επιχείρησης και αυτή πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό χώρο. Απετράπη δηλαδή η χρήση δημόσιου χώρου και μάλιστα δημόσιου σχολείου για χρήση από ιδιωτικό κολλέγιο.

Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε, αφού δείχνει ξεκάθαρα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια αμφισβήτησης και υπονόμευσης της εκπαίδευσης ως Δημόσιου και Δωρεάν αγαθού.

Τονίζουμε και πάλι ότι αποτελεί χρέος ο συντονισμένος αγώνας μας για μια παιδεία δημόσια, δωρεάν και αντάξια των παραγωγικών δυνατοτήτων της εποχής μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ