ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Ικανοποιημένοι για την ουσιαστική και αποδοτική συνεργασία που είχαν με το δήμαρχο Τυρνάβου Στ. Τσικριτσή και τον αντιδήμαρχο πρωτογενούς τομέα Ν. Νταλαγιάννη ήταν μετά τη συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο οι πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι του Αμπελώνα οι οποίοι διαπίστωσαν ταύτιση απόψεων και διάθεση για κοινές ενέργειες στην κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων που τους απασχολούν και είδαν άμεση αντίδραση στην ικανοποίηση του αιτήματος για αναστολή στην πληρωμή των τιμολογίων ύδρευσης.

Οπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και ένας εκ των πληγέντων κτηνοτρόφων της περιοχής Ζήσης Παρλίτσης, η ενέργεια του δημάρχου να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημά τους για αναστολή στην πληρωμή της ύδρευσης που είναι ένα σημαντικό κόστος για τους κτηνοτρόφους, δίνει μια οικονομική ανάσα και παράλληλα δείχνει τη διάθεση της νέας δημοτικής αρχής να βρεθεί στο πλευρό των πληγέντων παρέχοντάς τους ουσιαστική στήριξη, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.

Στη συνάντηση όπως αναφέρει ο κ. Παρλίτσης οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας που έχει καταστραφεί από τις πλημμύρες και με ικανοποίηση άκουσαν από το δήμαρχο ότι η δημοτική αρχή κατέθεσε πλήρη και εμπεριστατωμένο φάκελο στο υπουργείο Εσωτερικών για να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση τόσο για την αγροτική όσο και για την αστική οδοποιία που έχει καταστραφεί.

Επίσης ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι ζήτησε από την περιφέρεια Θεσσαλίας να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες απομάκρυνσης των φερτών υλικών και θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος.

Τέλος με δεδομένο ότι οι μισοί σχεδόν πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι δεν έχουν εισπράξει τα χρήματα της πρώτης αρωγής και ούτε αποζημιώσεις για το πάγιο κεφάλαιο και την απώλεια εισοδήματος ο δήμαρχος χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αγανάκτησή τους, δήλωσε ότι η δημοτική αρχή θα αγωνίζεται μαζί τους για την ικανοποίηση του αιτήματος και ενημέρωσε ότι το όλο θέμα των αποζημιώσεων το έθεσε αναλυτικά στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκη και σε όλη την ηγεσία του υπουργείου κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συναντήσεων που είχε μαζί τους, ενώ ανέδειξε το πρόβλημα μιλώντας και στα αγροτικά συλλαλητήρια.

Ηταν μία ουσιαστική συνάντηση και ευχαριστούμε το δήμαρχο και τη νέα δημοτική αρχή για τα γρήγορα αντανακλαστικά τους και για τη στήριξη που μας παρέχουν τόνισε ο κ. Παρλίτσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ