ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤ. ΤΣΙΚΡΙΤΣΗ

Με κτηνοτρόφους του Δήμου Τυρνάβου συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα μετά την καταστροφή της καταιγίδας Daniel. Οι κτηνοτρόφοι συνοδεύονταν από το Δήμαρχο Τυρνάβου Στ. Τσικριτσή.

Οι κτηνοτρόφοι ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη ότι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου (Τύρναβος, Βρυότοπος) λειτουργούν περίπου 75 σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες οι οποίες επλήγησαν από τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου και προς το παρόν οι αποζημιώσεις που έχουν λάβει είναι μόνο οι 4.000 ευρώ από την Πρώτη Αρωγή, (κι αυτά όχι για όλους) ενώ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την επάρκεια του νερού, την αγροτική οδοποιία, και την αντικατάσταση του εξοπλισμού.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει άμεσα με προσωπικό τα κλιμάκια αυτοψιών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποζημίωσης από την Κρατική Αρωγή, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία, ενώ συζήτησε μαζί τους άμεσες λύσεις τόσο για την ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης των μονάδων, αλλά και για την αποκατάσταση της οδοποιίας, ενώ δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της προμήθειας ζωοτροφών μέσω της Κρατικής Αρωγής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ