ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις με κυρίαρχο αίτημα να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσο ψηλά και αν βρίσκονται, δήλωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δια των εκπροσώπων τους οι Φαρμακοποιοί, οι Επαγγελματοβιοτέχνες, οι Εμποροι και οι καταστηματάρχες της εστίασης στη Λάρισα.

Παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις σε όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Μιλώντας ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Κουτσούκης σημείωσε ότι ο σύλλογος έχει προχωρήσει σε προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ανήμερα της μαύρης επετείου του εγκλήματος στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των μελών του στην κεντρική πλατεία Λάρισας και συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί από κοινού με όλους τους φορείς της πόλης.

«Ζητάμε να διαλευκανθεί πλήρως το έγκλημα, να μη γίνει καμία συγκάλυψη και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους όσοι είναι διαχρονικά υπεύθυνοι. Ζητάμε, από σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στις οικογένειες τους, να αποδοθεί δικαιοσύνη.  Ζητάμε ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές για όλους τους πολίτες της χώρας. Διαφάνεια σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του δημόσιου τομέα. Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Να μπει ως προτεραιότητα ο άνθρωπος και όχι το κέρδος.

Ως επιστήμονες φαρμακοποιοί, που αποτελούμε σημαντικό κομμάτι του Συστήματος Υγείας της χώρας, ζητάμε, ακόμη, δημόσια ποιοτική δωρεάν υγεία για τους πολίτες. Ζητάμε επάρκεια στα φάρμακα, υψηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες και πλήρη αναγνώριση του επιστημονικού μας ρόλου.

Καλούμε όλους τους πολίτες, τη νεολαία, τους εκπροσώπους των διαφόρων φορέων, τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να συμμετέχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην πόλη μας, που πρέπει πρώτη απ’ όλες τις πόλεις να μην αφήσει να ξεχαστεί το έγκλημα, να δείξουμε με τη στάση μας ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου επισημαίνοντας ότι ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, καλούν όλα τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και όλους τους επαγγελματίες της πόλης μας, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:30 στην κεντρική πλατεία της Λάρισας προκειμένου να εκφράσουμε όλοι μαζί τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και την διαμαρτυρία μας για την μη απόδοση της δικαιοσύνης

«Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την πολύνεκρη τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας στα Τέμπη. Ένας χρόνος χωρίς ακόμη να υπάρχουν σαφείς απαντήσεις και χωρίς να έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Η ευθύνη βαραίνει όλους μας. Δεν υπάρχει πια καμία ανοχή στην κάθε είδους αδιαφορία και απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ και θα συνεχίσουμε μέχρι οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για το ειδεχθές αυτό έγκλημα αλλά και για να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών και να αποδοθούν επιτέλους οι πραγματικές ευθύνες στους ενόχους», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λάρισας Γ. Σακελλαρόπουλος ζήτησε μα πέσει άπλετο φώς και να διαλευκανθεί πλήρως το έγκλημα στα Τέμπη και κάλεσε τόσο τα μέλη της ομοσπονδίας όσο και όλους τους Λαρισαίους να βγουναύριο στο δρόμο για να συμπαρασταθούν στις οικογένειες των θυμάτων, να στηρίξουν τους τραυματίες επιζήσαντες, να δείξουν ότι το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί και τέλος να απαιτήσουν δικαιοσύνη και τιμωρία όλων των υπευθύνων.

Ο ΣΙΚΑΕΛ

Η πρόεδρος του ΣΙΚΑΕΛ κ. Μπαράτση σημείωσε ότι μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιοκτήτων Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λάρισας προκηρύχθηκε 3ωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι αύριο Τετάρτη, ανήμερα της επετείου από το δυστύχημα των Τεμπών.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΣΙΚΑΕΛ στο συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί από κοινού με πολλούς φορείς της πόλης και η συγκέντρωση των μελών του Συνδέσμου στην Κεντρική Πλατεία.

«Σαφές αίτημα αποτελεί η πλήρης και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης των Τεμπών, η απαίτηση να αποφευχθεί οποιαδήποτε μορφής συγκάλυψη και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπευθύνους.
Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα του δυστυχήματος και τις οικογένειες τους.
Περαιτέρω, αιτούμαστε ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές για όλους τους πολίτες της χώρας με παράλληλη διαφάνεια σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του δημόσιου τομέα.
Αιτούμαστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στο βωμό της αδιαφορίας, της ολιγωρίας και του κέρδους.
Καλούμε όλους τους Λαρισαίους, τους μαθητές και τους φοιτητές, τους εκπροσώπους των διαφόρων φορέων, τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην πόλη μας, η οποία θα πρέπει να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα ότι το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί και συγκαλυφτεί», σημείωσε η κ. Μπαράτση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ