ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ!

Τον καλύτερο τρόπο να επιβεβαιώσουν ότι νοιάζονται για την διαδικτυακή τους ασφάλεια, φαίνεται πως επέλεξαν οι μαθητές & οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου, καθώς είχαν μια μοναδική ευκαιρία, την Πέμπτη 29/02/2024 να ενημερωθούν σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Εισηγητής της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Πληροφορικής και Υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Δημήτριος Γ. Λιόβας, ο οποίος αφού τόνισε τη χρησιμότητα και την αξία του Διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισήμανε τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη & απρόσεκτη χρήση του. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τρόποι προστασίας από τους κινδύνους, με τη βοήθεια ειδικών λογισμικών, αλλά και χρήσιμων συμβουλών προς τους μαθητές του Λυκείου.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διευθύντρια κ. Πατσή Κωνσταντίνα και το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου & επικεντρώθηκε στα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, στους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στον εθισμό, στην αποπλάνηση ανηλίκων, στον διαδικτυακό εκφοβισμό γνωστό και ως Cyber Bullying ενώ, στο τέλος της παρουσίασης, δόθηκε χρόνος στους παρευρισκομένους μαθητές για υποβολή ερωτήσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά και στον ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR, ένα νομικό πλαίσιο κανόνων που αποσκοπεί στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, καθώς επίσης και στην απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για είσοδο των παιδιών κάτω των 15 ετών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μόνο με γονική συναίνεση.

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Πατσή Κωνσταντίνα, ο Σύλλογος των Διδασκόντων και οι μαθητές ευχαρίστησαν τον κ. Λιόβα για την ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ενημέρωσή τους, σχετικά με την ορθολογική χρήση της τεχνολογίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προτροπή προς τους μαθητές να συζητούν με τους γονείς τους και να τους εμπιστεύονται για όλα τα θέματα, μεταξύ των οποίων και για αυτά που αφορούν στη διαδικτυακή τους ζωή.

Όλο το υλικό της παρουσίασης, καθώς & χρήσιμο ενημερωτικό υλικό για την ασφάλεια στο διαδίκτυο βρίσκεται αναρτημένο στη διεύθυνση:
https://www.dropbox.com/sh/5q80dzt1jr2ifb3/AADX0Mkf2ECznubOchVpB3MSa?dl=0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ