ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2024 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Πολυποίκιλες και παραδοσιακές οι εκδηλώσεις 

Και φέτος γιορτάζουμε την Αποκριά στο Δήμο Τεμπών με πολλές εκδηλώσεις σε όλο τον Δήμο! Από το Κυψελοχώρι ως τη Σπηλιά και από την Αιγάνη ως τα Αμπελάκια.

Χθες Κυριακή 10 ΜΑΡΤΙΟΥ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πάρτι μασκέ στους Γόννους.

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ μας περιμένει το μάρτυ μασκέ στη Βιβλιοθήκη στο Συκούριο στις 17:00 το απόγευμα.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ στη 13:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πάρτυ μασκέ για τα παιδιά σε τοπικό κατάστημα στους Γόννους και στις 17:00 το απόγευμα, εμψυχώτρια θα αναλάβει τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ το απόγευμα μεταξύ 19:00-21:00 το βραδάκι, θα πραγματοποιηθεί το άναμμα της μπουμπούνας και το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου στις πλατείες των χωριών με παιδικές εκδηλώσεις, χορευτικά δρώμενα και γαιτανάκι,
όπως στην Αιγάνη, στους Γόννους, στην Ελάτεια, στον Ευαγγελισμό, στην Καλλιπεύκη, στο Καλοχώρι, στην Κουλούρα, στην Κρανιά, στην Όσσα, στον Παραπόταμο, στο Πουρνάρι, στον Πυργετό, στη Ραψάνη, στο Συκούριο και στο Χειμάδι. Αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα παράλια του Δήμου, στο Καστρί Λουτρό, στα Μεσάγγαλα και στην Κουλούρα.

Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το πρωί με τα παραδοσιακά κούλουμα, την παραδοσιακή φασολάδα, τις λαγάνες και όλα τα σαρακοστιανά εδέσματα και τον χαλβά στα χωριά: Αιγάνη, Γόννοι, Ελάτεια, Ευαγγελισμό, Καλλιπεύκη, Καλοχώρι, Κρανιά, Όσσα, Παραπόταμο, Πουρνάρι, Πυργετό, Ραψάνη, Συκούριο και Χειμάδι.

Όσοι επιζητούν το θαλασσινό αεράκι, μπορούν να επισκεφθούν τα παράλια του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα το Καστρί Λουτρό, τα Μεσάγγαλα και την Κουλούρα.

Ειδικότερα, την Καθαρά Δευτέρα στη 13:00 το μεσημέρι θα στηθεί παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία των Γόννων, του Καλοχωρίου και του Παραπόταμου με παραδοσιακή ορχήστρα και την ίδια ώρα το πάρτυ μασκέ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στο Συκούριο.
Όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Τεμπών σε συνεργασία με τους Συλλόγους της περιοχής και τοπικούς φορείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ