ΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Αναφέρεται στο πρωτοποριακό «έξυπνο» Σύστημα Υπόγειων Κάδων σε εννέα (9) Γωνιές Ανακύκλωσης παρακαταθήκη από τη Δημοτική Αρχή Καλογιάννη που υλοποιείται στη νέα Δημοτική θητεία

Ένα ακόμη σημαντικό έργο στον Τομέα Καθαριότητας που έμεινε παρακαταθήκη από τη Δημοτική Αρχή Καλογιάννη προχωρά προς υλοποίηση στη νέα Δημοτική θητεία.

Αφορά τη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΩΝΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΔσΠ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» – ΤΜΗΜΑ (ΥΠΟΕΡΓΟ) 1:ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΩΝΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΔΩΝ.
Εννέα (9) “Γωνιές Ανακύκλωσης” των υπόγειων κάδων θα παραδοθούν έτοιμες πλήρως συναρμολογημένες και εξοπλισμένες (κατασκευές οριοθέτησης -σήμανσης, φωτιστικά, κλπ), με τις τυχόν απαιτούμενες εγκρίσεις/αδειοδοτήσεις προς λειτουργία.

Το σύνολο της προμήθειας ανήλθε στο ποσό των # 658.440,00 ευρώ# συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% αποτέλεσμα του ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού που διεξήχθη στις 05-12-2023 (ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών) και σήμερα έχουμε την ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου για την ανάθεση του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Παράρτημα ΙΙ της διακήρυξης, πέραν των ανωτέρω 36 τεμ. πλήρων συγκροτημάτων υπόγειων κάδων, η εταιρία αναλαμβάνει να παραδώσει άνευ χρέωσης τέσσερις (4) επιπλέον ανταλλακτικούς πλαστικούς κάδους υπόγειας αποθήκευσης απολύτως όμοιους με αυτόν ενός πλήρους συγκροτήματος, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται ως εφεδρικοί για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπόγειων συστημάτων.

Επίσης, θα παραδοθούν 18 τεμ. αυτόνομων φωτιστικών τύπου LED, που θα εγκατασταθούν ανά ζεύγος στον περιβάλλοντα χώρο κάθε “Γωνιάς Ανακύκλωσης”.

Η προβλεπόμενη πρωτοποριακή «έξυπνη» λειτουργία περιλαμβάνει:

• Ασύρματο αισθητήρα μέτρησης στάθμης πλήρωσης “Enevo” που τοποθετείται σε κατάλληλο σημείο έκαστου υπόγειου κάδου και συνοδεύεται από μια εφαρμογή λειτουργίας συστήματος μετάδοσης μετρήσεων και λογισμικού (software) ‐ πλατφόρμα “Reen Control”‐ για την διαχείριση των δεδομένων, που θα είναι προσβάσιμη από τον Δήμο σας στο διαδίκτυο (web based system) για χρονικό διάστημα 24 μηνών.

• Έκαστος “πύργος/χοάνη” τροφοδοσίας του υπόγειου κάδου θα είναι εφοδιασμένος με σύστημα ελέγχου πρόσβασης “e‐gate flex”. Το παραπάνω σύστημα θα συνοδεύεται από μια εφαρμογή λειτουργίας συστήματος μετάδοσης δεδομένων και λογισμικού (software “e‐gate”) για την διαχείριση των δεδομένων, που θα είναι προσβάσιμο από τον Δήμο σας στο διαδίκτυο (web based system) για χρονικό διάστημα 24 μηνών.

• Για την επιτυχή λειτουργία του συστήματος “e‐gate flex”, η εταιρία θα προμηθεύσει στον Δήμο μια συνολική ποσότητα 4.000 έξυπνων καρτών τύπου Smart Card RFID (Radio frequency)

ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος
Δημοτικός Σύμβουλος
Μέλος ΕΕ ΠΕΔ Θ
πρ. Αντιδήμαρχος
πρ. Πρόεδρος ΤΕ/ΤΚΔΘ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ