ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: ΟΡΓΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Την απαίτησή τους για δικαιοσύνη αλλά και την οργή τους για τη στάση της πολιτείας διατράνωσαν χθες κατά τη διάρκεια των παρελάσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας συγγενείς θυμάτων και επιζήσαντες του εγκλήματος στα Τέμπη, αλλά και μαθητές που κρατούσαν πλακάτ ή δεν έστρεψαν το κεφάλι τους προς τους επισήμους.

Ενταση προκλήθηκε στην παρέλαση στα Τρίκαλα, με την οικογένεια Πλακιά -που έχασε τρία της κορίτσια στο έγκλημα των Τεμπών– να αντιδρά με αποδοκιμασίες και να καταγγέλλει έλλειψη σεβασμού από τους ενστόλους.

Λίγο μετά την παρέλαση, ο Νίκος Πλακιάς (ένας εκ των γονέων των αδικοχαμένων παιδιών), ο οποίος παρακολούθησε τις εκδηλώσεις μαζί με τους Δημήτρη και Σοφία Πλακιά απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, δήλωσε πως «δεν περιμέναμε τέτοια, να κορνάρει η Πυροσβεστική μπροστά στους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών».

«Ποια, η Πυροσβεστική; Τα παιδιά, τα δικά μας, καιγόντουσαν και κανείς δεν πήγε να τα βγάλει» επισήμανε και συνέχισε: «Πού πατάς κόρνα; Στη μάνα τη χαροκαμένη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρέλαση δεν εμφανίστηκε τελικά η βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Κατερίνα Παπακώστα, μετά τις αντιδράσεις των οικογενειών Πλακιά.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με το μήνυμα «Δεν ξεχνώ. 57 ψυχές ζητούν δικαίωση», γραμμένο στις μπλούζες τους αλλά και με πλακάτ που έγραφαν τη λέξη «Δικαιοσύνη» τα μέλη της οικογένειας της αδικοχαμένης Κλαούντιας Λάτα έστειλε το δικό της μήνυμα απαίτηση να χυθεί άπλετο φως στο έγκλημα ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Αλλωστε αυτό το μήνυμα είπαν και στον υπουργό κ. Παπαστεργίου και σε όλους τους επισήμους όταν τους πλησίασαν, με τη μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας να κρατά στα χέρια της μία ανθοδέσμη με λευκά λουλούδια.

Μηνύματα με απαίτηση για δικαιοσύνη και τιμωρία των υπεύθυνων του εγκλήματος έστειλαν επιζήσαντες και μαθητές σε πολλές παρελάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ