ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟΝ Θ. ΜΑΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης

Η παρουσία του κυβερνητικού Δημάρχου στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Μαρτίου ήταν αποκαλυπτική για το ρόλο που του έχει ανατεθεί να διαδραματίσει. Δηλαδή, το ρόλο του εργολάβου του ξεπλύματος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του ρόλου του εργολάβου των επαφών εκ μέρους συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων της πόλης και της περιοχής με τον αμερικανικό παράγοντα. Νέος σταθμός σε αυτήν την “λαμπρή” πορεία είναι η αυριανή συναυλία της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ West Point.

Η προσπάθεια εκ μέρους του Δημάρχου να εμφανιστεί η επικαιρότητα ως μια αλληλουχία τυχαίων μεταξύ τους γεγονότων υποτιμάει τη νοημοσύνη μας! Διότι προφανώς ο Αμερικάνος Πρέσβης Τσούνης ούτε βρέθηκε στη Λάρισα επειδή έμεινε από λάστιχο, ούτε ο Γενικός Πρόξενος βρέθηκε στη Λάρισα επειδή έκανε στάση στο δρόμο για Θεσσαλονίκη, ούτε η μπάντα βρίσκεται εδώ επειδή έχασε το αεροπλάνο για Ουάσιγκτον! Όλα αυτά τα γεγονότα είναι σταθμοί σε μια πολύ συγκεκριμένη στρατηγική ανάδειξης της Λάρισας σε κόμβο με οικονομική και κυρίως γεωπολιτική αξία για το κεφάλαιο και τους συμμάχους της Ελληνικής Κυβέρνησης, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Και η Δημοτική Αρχή, ως τοποτηρητής της Κυβέρνησης, ως τοπικός εκφραστής της και πιστός εφαρμοστής των οδηγιών της, υπακούει πειθήνια και εφαρμόζει αυτή τη στρατηγική αναλαμβάνοντας την αρμοδιότητα του μεσάζοντα, ντύνοντας με την προσφιλή φρασεολογία της “εξωστρέφειας”, της “αναβάθμισης”, της μετατροπής της Λάρισας σε “τουριστικό πόλο” και “ενεργειακό κόμβο”.

Ο λαός της Λάρισας δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη στρατηγική και τα ανωτέρω σχέδια. Αυτά ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΟΡΟΥΝ.

Διότι:

Α) “Αναβαθμίζεται” και “εξωτερικεύεται” ο ίδιος σε στόχο αντιποίνων και άλλων καθώς εμπλέκεται επικίνδυνα και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Η φρίκη που σκορπίστηκε στο συναυλιακό κέντρο της Μόσχας με την τρομοκρατική επίθεση και τις 137 ψυχές που χάθηκαν άδικα δηλώνει χωρίς υπερβολή ότι θα μπορούσε να επαναληφθεί σε οποιοδήποτε ανάλογης στρατηγικής σημασίας κέντρο και κυρίως αποδεικνύει με τρόπο αποτρόπαιο πως την εμπλοκή την πληρώνει μόνο ο λαός! Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ από μας!

Β) Η ενεργειακή αναβάθμιση δεν έχει σχέση με το τι πληρώνει η μικρομεσαία επιχείρηση, ο αυτοαπασχολούμενος, το νοικοκυριό, που θα συνεχίσουν να συνθλίβονται οικονομικά από το κόστος και την ακρίβεια στα καύσιμα και το ρεύμα, οι τιμές των οποίων εκτινάσσονται και από την ένταση των ανταγωνισμών στους οποίους παράλληλα εμπλεκόμαστε!

Γ) Η ανάγκη του λαού και των πολιτών για διακοπές ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ από τις διακηρύξεις του κυβερνητικού δημάρχου. Κάθε χρόνο πάνω από τα 2/3 των Ελλήνων δεν μπορούν να πάνε διακοπές! Το τουριστικό “θαύμα” που ευαγγελίζεται (και στο οποίο δηλώνει ξεκάθαρη υποστήριξη και η παράταξη του κ. Καλογιάννη) είναι ένα σχέδιο με την προσέλκυση και τη δραστηριοποίηση κολοσσών τους οποίους μάταια θα ανταγωνίζεται ο αυτοαπασχολούμενος της πόλης, που δε θα μπορεί να απαλλαγεί ούτε για λίγες ημέρες καλοκαιρινές για να απολαύσει με την οικογένειά του προκειμένου να διασωθεί οικονομικά. Μιλάμε για ένα πλαίσιο ακόμα πιο επιθετικό και άγριο με παράλληλες αισθητικές επιπτώσεις και υπηρεσίες επί πληρωμή, για λίγους!

Τα αντεπιχειρήματα του Δημάρχου περί “κομματικής ατζέντας” εκ μέρους της Λαϊκής συσπείρωσης δεν επιδέχονται σχολιασμού. Τα αφήνουμε στην κρίση του Λαρισαϊκού λαού. Όπως και τις δηλώσεις του πως αυτός και η δημοτική αρχή του είναι αυτοί που αγαπάνε την πόλη, όταν κάνουν τις συγκεκριμένες συναντήσεις και επαφές. Την ίδια αγάπη προφανώς εννοούν με την αγάπη που δήλωνε η παράταξή του το ‘50 όταν έστελνε τον ανθό της νεολαίας στην κρεατομηχανή της Κορέας και το ‘60 όταν έστελνε μετανάστες 2 εκατομμύρια Έλληνες στις φάμπρικες της Γερμανίας. Αυτή είναι η διαχρονική “αγάπη” που κυοφορούν οι επαφές και οι εμπλοκές αυτού του τύπου!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση. Η ατζέντα της Δημοτικής Αρχής και της Κυβέρνησης, η ατζέντα του “Καλώς ήλθε το δολλάριο” και της εμπλοκής ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ! Καλούμε σε πάνδημη, μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση που έχουν ανακοινώσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας στην Κεντρική Πλατεία στις 19:30 ενάντια στη διεξαγωγή της συναυλίας – ξεπλύματος!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ