Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΥΡΕΤΑ, ΕΝΘΕΡΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

Ο υποστηριζόμενος απο (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, ΜΕΡΑ25 και Οικολόγους), περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κουρέτας, φανερά ενοχλημένος απο την επερώτηση της Λαικής Συσπείρωσης, με την οποία ζητιόταν να τοποθετηθεί η περιφερειακή αρχή και το περιφερειακό συμβούλιο, αν συμφωνούν με την παρουσία των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στην Θεσσαλία και τη συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις των Αμερικανονατοϊκών στην Ερυθρά Θάλασσα, προσπάθησε ανεπιτυχώς να κρύψει ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής τους, με μια φαιδρή τοποθέτηση.

Αλλωστε λίγο νωρίτερα η περιφερειακή αρχή του κ. Κουρέτα, μαζί με τις παρατάξεις του κ. Αγοραστού και της κ. Τζανακούλη, έτρεξαν να εκφράσουν απο κοινού την υποστήριξή τους σε ψήφισμα της δημοτικής αρχής Ρήγα Φεραίου, για την μη μετεγκατάσταση της πλημμυρισμένης μονάδας αεροπορίας στρατού απο το Στεφανοβίκειο, αρνούμενοι την πρόταση της Λαικής Συσπείρωσης, να μπεί καθαρά στο ψήφισμα ότι είναι ενάντια στην παραχώρησή της στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, μιας και αυτή έχει ενταχθεί πλήρως στους δολοφονικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, με την εγκατάσταση εκεί πολεμικών ελικοπτέρων και στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, που επιχειρούσαν πριν την πλημμύρα, απο τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Μεσόγειο, κάτι που δεν δέχτηκαν και οδήγησε την Λαική Συσπείρωση να απέχει απο την ψηφοφορία, εμφανίζοντας έτσι τάχα ομοφωνία στο ψήφισμα.

Ο κ. Κουρέτας, όπως φαίνεται και απο τις συναναστροφές που αναπτύσει με τον πρέσβυ των ΗΠΑ στην Γ.Σ του τοπικού ΣΕΒ, συνάντηση με τον πρόξενο των ΗΠΑ και απο κοινού συμμετοχή και ομιλία του σε εκδήλωση του αμερικανικού προξενείου στο ααστυνομικό μέγαρο της Λάρισας, έχει αναλάβει σαφή ρόλο προώθησης των πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών σχεδίων των ΗΠΑ στην Θεσσαλία.

Γι’ αυτό δήλωσε ότι είναι πλήρως αντίθετος με τα όσα περιλαμβάνονται στην επερώτηση της Λαικής Συσπείρωσης, δηλαδή για το ότι η Λάρισα, η Μαγνησία και η χώρα μας με ευθύνη των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και ταυτόχρονα στόχος αντιποίνων και ότι λυπάται πολύ για το ότι τίθονται τέτοια θέματα στο περιφερειακό συμβούλιο και ότι δεν θέλει να μπεί σε καμία συζήτηση γι’ αυτά, γιατί τα θεωρεί ανερμάτιστα!!!

Στην επιμονή του επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, να ξεκαθαρίσει αν είναι υπέρ ή κατά της παρουσίας των βάσεων των ΗΠΑ στην Θεσσαλία και τη χώρα μας και της συμμετοχής της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η απαντησή του ήταν αλλού αυτά τα ασφαλίτικα!

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και οι Αμερικανονατοικοί, βρήκαν στο πρόσωπο του νέου, σοσιαλδημοκρατικής κοπής, περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ένα άξιο σύμμαχο τους, γι’ αυτό ο λαός της Θεσσαλίας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι θα είναι και δικός του σύμμαχος.

Ο λαός της Θεσσαλίας να πάρει τη δική του θέση στον αγώνα με το ΚΚΕ, για να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ στη Λάρισα, στη Μαγνησία και σε όλη την Ελλάδα, που γίνονται ορμητήρια για να σφάζονται άλλοι λαοί, αλλά και δυνητικοί στόχοι για αντίποινα.

Για άμεση επιστροφή της ελληνικής πολεμικής φρεγάτας απο τις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και την απεμπλοκή του στρατηγείου της 1ης στρατιάς της Λάρισας απο την διεύθυνση αυτών των πολεμικών επιχειρήσεων.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη για να σταματήσει η κυβέρνηση να στέλνει όπλα και πυρομαχικά, που έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός για την άμυνα της χώρας, αλλά καταλήγουν στα μέτωπα των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην Ουκρανία και αλλού.

Λεφτά για 100% αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών, σεισμόπληκτων και πυρόπληκτων, για όλα τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.

Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΝΑΤΟ, Ε.Ε, με το λαό νοικοκύρη στη χώρα μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ