ERASMUS+ «ASOS»: ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ, STEM, DIGITAL EDUCATION ΑΠΟ ΤΟ 6ο Γ/ΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ OSTENDE ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «ASOS» με κωδικό 2023-1-EL01-KA121-SCH-000129483, το σχολείο μας ως διαπιστευμένο σχολείο με κωδικό διαπίστευσης 2020-1-EL01-KA120-SCH-000094713 και με στόχο την προαγωγή της διεθνούς συνεργασίας, της συμπερίληψης και της ψηφιακής παιδείας, πραγματοποίησε μετακίνηση στην πόλη Οστάνδη του Βελγίου.

Μια αντιπροσωπεία δέκα μαθητών και μαθητριών του 6ου Γυμνασίου Λάρισας με τη συνοδεία των καθηγητριών του σχολείου κ. Μαντζώρου Αικατερίνης, κ. Γλιούμπα Ελένης, κ. Γιαλαμά Αναστασίας και κ. Κουτσιώνα Άννας επισκέφτηκε το σχολείο GO!Atheneum στην Οστάνδη του Βελγίου και τις Βρυξέλλες από τις 10 έως 17 Μαρτίου 2024.

Έμφαση δόθηκε στην συμπεριληπτική εκπαίδευση, στο STEM, στη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων και των ικανοτήτων στην αγγλική γλώσσα. Οι μαθητές μέσα από μια σειρά σχετικών δραστηριοτήτων, απέκτησαν νέες γνώσεις και δεξιότητες ενισχύοντας παράλληλα τους δεσμούς των τριών χωρών, Ελλάδας, Βελγίου και Ρουμανίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Βέλγιο οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Campus Pegasus και το Campus Centrum του Βελγικού σχολείου και να παρακολουθήσουν μαθήματα Αγγλικών, Προγραμματισμού αλλά και Τεχνολογίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η επίσκεψη στο Τεχνολογικό Κέντρο Technopolis στην πόλη Mechelen. Εκεί οι μαθητές συμμετείχαν σε μια σειρά δραστηριότητες και εργαστήρια που τους βοήθησαν να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο των μαθηματικών, της φυσικής και της τεχνολογίας.

Η επίσκεψη στην ιστορική πόλη της Μπριζ αποτέλεσε μια πραγματική εμπειρία. Οι μαθητές όλων των αντιπροσωπειών ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο αυτής της παραμυθένιας πόλης από τους Βέλγους συμμαθητές τους. Επισκέφτηκαν τον Καθεδρικό Ναό, το Concert Hall, ένα αρχιτεκτονικό κτίριο με εξαιρετική ακουστική και συμμετείχαν σε εργαστήρια μουσικής και χορού στο Sound Factory.

Η τελευταία μέρα ήταν αφιερωμένη στην πόλη των Βρυξελλών. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Atomium, την αναπαράσταση της κυψελίδας σιδήρου μεγεθυμένη κατά 165 δις φορές, στο Parlamentarium, που αποτελεί ταξίδι στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, στο House of European History, μουσείο με άπειρες πολυμεσικές εφαρμογές, διαδραστικά παιχνίδια και μεγάλο πλούτο πληροφορίας και φυσικά στην Grand Place.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τις συνοδούς καθηγήτριές τους επέστρεψαν στην Λάρισα έχοντας αποκτήσει ανεκτίμητες εμπειρίες και νέες φιλίες βασισμένες στον σεβασμό της διαφορετικότητας τόσο των ίδιων των ατόμων, όσο και των πολιτισμών των συμμετεχουσών χωρών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ