ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΕΞΙ ΑΞΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ερωτήματα από τον Σάμερ Αθανάσιο Αμάρι και τους δημοτικούς του συμβούλους στην πρώτη λογοδοσία της δημοτικής αρχής

Σε έξι άξονες κινήθηκε η παρέμβαση του Σάμερ Αθανάσιου Αμάρι και δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τυρνάβου όπου την Τρίτη 26/3 έλαβε χώρα η πρώτη λογοδοσία της δημοτικής αρχής, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία για την Αυτοδιοίκηση.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη που Θέλουμε» και οι δημοτικοί σύμβουλοί του έθιξαν μία σειρά από σημαντικά ζητήματα και ζήτησαν συγκεκριμένες απαντήσεις από τη δημοτική αρχή.

– Αναφέρθηκαν στην οικονομική κατάσταση του Δήμου Τυρνάβου, ζητώντας στοιχεία για το οικονομικό αποτέλεσμα του 2023, τις εισροές και εκροές του Δήμου, τα μηνιαία λειτουργικά του έξοδα, ενώ ζήτησαν ενημέρωση και για το τί γίνεται με τους παρόχους εταιρειών και τα ποσά που οφείλει να λαμβάνει ο Δήμος Τυρνάβου από τις συγκεκριμένες εταιρείες.

– Αναφέρθηκαν στις καταστροφές του «Ντάνιελ» και κάλεσαν τη δημοτική αρχή να ενημερώσει για τα χρήματα που έλαβε μέχρι τώρα ο Δήμος Τυρνάβου από την κυβέρνηση και το εάν αυτά είναι ικανά να καλύψουν τις ανάγκες αποκατάστασης και παρεμβάσεων ή θα απαιτηθούν και ίδιοι πόροι του Δήμου. Συνάμα, ζήτησαν να ενημερωθούν οι πολίτες για την κατάσταση των δημοτικών κτιρίων και των ναών, που επλήγησαν από τις θεομηνίες του περασμένου Σεπτεμβρίου και τον σεισμό.

– Ζήτησαν στοιχεία για την αστική ανάπλαση του Αμπελώνα, εάν τελικά παρέλαβαν κάποια μελέτη από την απερχόμενη δημοτική αρχή και εάν ναι, το στάδιο ωριμότητάς της και ποιες είναι οι προθέσεις της δημοτικής αρχής για τη διαχείριση του όλου ζητήματος.

– Αναφέρθηκαν στις σχολικές μονάδες της δημοτικής κοινότητας Δένδρων καλώντας τη δημοτική αρχή να εξηγήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η λειτουργικότητά τους. Ενημέρωση ζήτησαν και για τη διαδικασία αποκατάστασης της εκκλησίας των Πλατανουλίων και τις προθέσεις της δημοτικής αρχής σε σχέση με το θέμα.

– Ζήτησαν σαφή εικόνα από τη δημοτική αρχή για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ Τυρνάβου, σημειώνοντας ότι η ενεργειακή κρίση που έχει επηρεάσει τα νοικοκυριά, έχει αντίκτυπο και στα κόστη λειτουργίας των ΔΕΥΑ. Στάθηκαν, δε, στην ανάγκη να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο για το ύψος των οφειλών στην ΔΕΥΑΤ και ποιες είναι οι μελλοντικές ενέργειές τους.

– Τέλος έθεσαν ερωτήματα για την τρέχουσα κατάσταση των σφαγείων, για το πότε ο εκκαθαριστής που ανέλαβε από το 2019 θα παραδώσει τα στοιχεία, καλώντας τη δημοτική αρχή να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της για την οργάνωση και λειτουργία τους.

Στην εισήγησή του ο κ. Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι εξέφρασε την άποψη ότι η λογοδοσία κάθε δημοτικής αρχής πρέπει να πληροί τους όρους ενός γόνιμου διαλόγου για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους δημότες.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο τρόπος που είναι δομημένη η διαδικασία δεν επέτρεψε να αποσαφηνιστούν πολλά από τα ερωτήματα ενώ υπογράμμισε ότι και ορισμένες απαντήσεις της δημοτικής αρχής θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα τεκμηριωμένες. Κατά τον ίδιο, η απουσία της απελθούσας δημοτικής αρχής, με εξαίρεση τον κ. Χρυσοβέργη, συνετέλεσε στο να μη δοθούν απαντήσεις για ζητήματα που χειριζόταν, μέχρι πρότινος, ο κ. Κόκουρας.

Ο κ. Αμάρι διαβεβαιώνει τους δημότες ότι η «Πόλη που Θέλουμε» όχι μόνο θα είναι συστηματικά παρούσα στον διάλογο με τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά θα αναλαμβάνει και πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και επικοινωνία με τους πολίτες για όλα τα μεγάλα ή μικρότερα ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητάς τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ