ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 13ου ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ»

Το 13ο ΓΕΛ Λάρισας διοργανώνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και τον Δήμο Λαρισαίων
Εσπερίδα με θέμα : «Τόσοι άλλοι είμαι εγώ», τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 6.30μμ στη Δημοτική Πινακοθήκη Κατσίγρα.

Η εκδήλωση αποτελεί αποκορύφωμα του σχεδίου δράσης «ενωμένοι στη μαθησιακή διαδρομή» που υλοποίησαν η Θεολόγος Ελένη Πατσούδη, οι Φιλόλογοι Κατερίνα Δημηνίκου και Σταυρούλα Παπαδημητρίου και ο καθηγητής πληροφορικής Αποστόλης Μόκας στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της συνεργασίας σχολείου – οικογένειας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν

1. Χρυσόστομος Σταμούλης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας.
«Άρχων Διδάσκαλος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μέλος της συνοδικής επιτροπής για την εκκλησιαστική εκπαίδευση των κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδας. Διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής. Είναι συγγραφέας δεκάδων βιβλίων αλλά και Συνθέτης. Έχει εκδώσει 6 ψηφιακούς δίσκους

2. Αλέξης Λάππας, Ψυχίατρος Παιδιών, Εφήβων και Οικογένειας. Μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Ψυχιάτρων και συγγραφέας. Η αύξηση της βίας στους εφήβους αποτελεί τομέα του κλινικού του έργου. Δραστηριοποιείται σε θέματα ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού και των εκπαιδευτικών. Είναι μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας μελέτης της διαταραχής του εθισμού στο διαδίκτυο.

3. Ανδρονίκη Δράγου, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων , Υπαρξιακή και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια. Έχει πραγματοποιήσει ομάδες γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων σε ποικίλα πλαίσια.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές μέσα από τα κείμενά τους αποτέλεσαν τον καμβά για μια εικαστική δημιουργία που οι μαθητές/μαθήτριες φιλοτέχνησαν σε τοίχο εισόδου του σχολείου μας στην οποία απεικονίζονται σε χρωματιστά χαρτιά τα προφίλ των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης του Λυκείου μας τοποθετημένα με τρόπο που όλα μαζί να εμπεριέχονται σε ένα κοινό πρόσωπο … το πρόσωπο του 13ου ΓΕΛ Λάρισας. Ένα έργο τέχνης που καθημερινά υπενθυμίζει σε όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας ότι η ύπαρξη του καθενός συνδέεται με τη συνύπαρξη όλων.

4. Ομάδα μαθητριών του σχολείου με την υποστήριξη και καθοδήγηση της Θεατρολόγου Μαρίας Παπουτσή θα συνομιλήσουν μέσα από ένα δρώμενο παρουσιάζοντας τη δική τους τοποθέτηση.

Η Μαρία Παπουτσή γεννήθηκε στη Λάρισα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σ.Κ.Τ. του Α.Π.Θ, με την ειδικότητα της Θεατρολογίας. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος του πολιτιστικού και ελεύθερου ρεπορτάζ σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Θεσσαλίας και της Αθήνας, καθώς και στην Α/βαθμια εκπαίδευση με ειδικότητα την Θεατρική Αγωγή. Συνεργάστηκε με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ επί σειρά ετών. Από το 2015 διδάσκει εθελοντικά Θέατρο στο Σ.Δ.Ε. των Φυλακών Λάρισας. Υπήρξε ειδική συνεργάτης του Θεσσαλικού Θεάτρου την περίοδο 2020-2023.

Σκοπός της εκδήλωσης η αρμονική συνύπαρξη στις σχολικές μας κοινότητες. Η κοινωνική και συναισθηματική ωρίμανση στη σχολική ζωή περνά μέσα από τις σχέσεις αλληλεπίδρασης που καθορίζουν και αλλάζουν τους εφήβους μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ