ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Την Τετάρτη 18 Απριλίου 2024, το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου συμμετείχε στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας με την παρουσία σχολείων της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης και της Καρδίτσας . Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου συμμετείχε με δύο ομάδες και δύο παρουσιάσεις.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας, Ζερβού Ερμιόνη, Ταμπόσης Αριστοτέλης, και Μπρέζας Βασίλης (1η ομάδα), Γκόγκου Θεοδώρα, Μακρή Θάλεια και Ζώρας Δημήτρης (2η ομάδα), εργάστηκαν συλλογικά και κατασκεύασαν έργα με ψηφιακά εργαλεία, ξεδιπλώνοντας τις ψηφιακές τους δεξιότητες τις οποίες και παρουσίασαν με αριστοτεχνικό τρόπο στους συμμαθητές τους, σε γονείς και εκπαιδευτικούς υπό την επίβλεψη και παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ.κ. Τσιούτσιου Αλεξάνδρας, Μαγαλιού Ελένης και Γκαλίτσιου Βασιλικής.

Η πρώτη παρουσίαση, που έγινε από την πρώτη ομάδα, αφορούσε σε ένα αρχαίο Ελληνικό παιχνίδι, την Εννιάδα, την οποία οι μαθητές σχεδίασαν με το πρόγραμμα Tinkercad και κατασκεύασαν εξ’ ολοκλήρου με τον 3d εκτυπωτή του σχολείου.

Η δεύτερη παρουσίαση, που έγινε από την δεύτερη ομάδα, μέλη της Περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου, αφορούσε στη δημιουργία ενός Ψηφιακού Διαδραστικού χάρτη με σημεία Ανακύκλωσης στην πόλη του Τυρνάβου, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ThingLink. Στο τέλος της παρουσίασης, οι μαθητές διαδρώντας με το κοινό, έπαιξαν ψηφιακό παιχνίδι ερωτήσεων σχετικών με την παρουσίαση, κατασκευασμένο με την εφαρμογή plickers.

Oι δημιουργίες και παρουσιάσεις των μαθητών και μαθητριών του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου απέσπασαν τις καλύτερες εντυπώσεις και σχόλια. Το μέλλον, δικαιωματικά ανήκει στους μαθητές μας, τους οποίους ο Διευθυντής κ. Νικόλαος Πορτέσης και ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου συγχαίρουν και ευχαριστούν, που για ακόμη μια φορά μας έκαναν περήφανους!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θοδωρή Κωνσταντά, πρώην μαθητή του σχολείου μας, σήμερα του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου, για την αμέριστη βοήθεια του στην λειτουργία του 3d-εκτυπωτή κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και όχι μόνο!

Το Φεστιβάλ διεξήχθη υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΑ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, τη 2η Σ.Α.Ε.Κ. Λάρισας, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Λάρισας, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας και το 1ο ΣΔΕ Λάρισας,

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ