ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ

Επερώτηση προς τη δημοτική αρχή του δήμου Λαρισαίων με θέμα: «Η αλλαγή σχεδιασμού του έργου του δακτυλίου όσον αφορά την διάνοιξη της οδού Τάκη Τσιόγκα» κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπαράταξης. Στο κείμενο της επερώτησης αναφέρουν τα εξής:

«Κυρία Πρόεδρε
Είδαμε στον τοπικό ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο δημοσίευμα το οποίο μιλούσε για την μετατροπή του έργου το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Τρίτσης με 11 εκ ευρώ. Το πρόγραμμα αφορά στην αλλαγή του έργου στο τμήμα της οδού Τσιόγκα. Πρόκειται για το τμήμα εκείνο για το οποίο υπήρξε σημείο αντιπαράθεσης προεκλογικά, ενώ η παράταξη που βρίσκεται σήμερα στην δημοτική αρχή είχε συμφωνήσει αρχικά με το έργο, που είχε αποφασιστεί μετά από διεξοδική διαβούλευση.

Το δημοσίευμα μιλούσε για πρόθεση να τροποποιηθεί το έργο. Με την λεπτομερή γνώση που έχουμε επί του θέματος θεωρούμε εξαιρετικά σοβαρό το θέμα και παρακαλούμε για μια λεπτομερή ενημέρωση τόσο δική μας όσο και όλων των εμπλεκόμενων πολιτών στο θέμα.

Ερωτάται λοιπόν η Δημοτική Αρχή

1. Ποιοι είναι οι λόγοι οι οποίοι επιβάλουν την αλλαγή του έργου με ρίσκο και κίνδυνο για την υλοποίηση όλου του έργου; Πρόκειται για ευθυγράμμιση με την προεκλογική σας επικοινωνιακή καμπάνια ή με την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων «συμφερόντων» τα οποία ήταν αυτά τα οποία ξεσήκωσαν το θόρυβο προεκλογικά.

2. Υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη και κυκλοφοριακή προσομοίωση για τη νέα χάραξη; Αν όχι, κινδυνεύει κυκλοφοριακά να «τιναχτεί στον αέρα» όλη η κυκλοφορία της πόλης, αφού θα χειροτερέψει η κίνηση στην Ανθίμου Γαζή και στην παλαιά Κραννώνος η οποία φαίνεται ότι κατά το ήμισυ παραμένει διπλή κυκλοφορίας.

3. Η νέα χάραξη έχει σχέση με αυτό που ζητούσαν οι υπογράφοντες διαμαρτυρόμενοι; Παραμένει όντως η Κραννώνος μέρος της διάνοιξης και διπλής κυκλοφορίας; Θα ρωτήσετε τους κατοίκους της Κραννώνος οι οποίοι δεν θα μπορούν με αυτό τον τρόπο να βγουν από το σπίτι τους;

4. Είστε σίγουροι ότι οι σοβαρές καθυστερήσεις οι οποίες προκύπτουν από την συγκεκριμένη αλλαγή δεν θέτουν σε κίνδυνο ένα τόσο σημαντικό για την πόλη έργο (το έργο δε πρόκειται να τελειώσει σε 5 χρόνια, αν προχωρήσετε σε αυτές τις αλλαγές).

Με εκτίμηση,
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπαράταξης Λαρισαίων
Αθανάσιος Αδαμόπουλος
Ιωάννης Αλεξούλης
Αγορίτσα Απρίλη
Κοσμάς Γιαννακόπουλος
Δημήτριος Δεληγιάννης
Κωνσταντίνος Διαμάντος
Γεώργιος Ζαούτσος
Iωάννα Καραβάνα
Δημήτριος Μαβίδης
Νικολέττα Μπασδέκη
Παναγιώτης Νταής
Γεώργιος Σούλτης
Μιχάλης Τολίκας
Άννυ Ψάρρα
Εισηγητές: Γιώργος Σούλτης, Κωνσταντίνος Διαμάντος, Δημήτρης Μαβίδης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ