Με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας και του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, αποφασίστηκε η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον ισχυρό άνδρα του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη.
“Δώσαμε τις απαραίτητες εξηγήσεις και θεωρούμε πως είναι ειλικρινείς και βάσιμες”, ανέφερε ο ίδιος την στιγμή που αποχωρούσε, αλλά ήταν φανερά προβληματισμένος. Λίγο μετά, έγινε γνωστό ότι του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
Έτσι, δεν είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του ως εκπρόσωπος της Super League στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, αλλά και γενικά ως μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού (δεν εμφανίζεται στο Δ.Σ. της ΠΑΕ).
Αντίστοιχος περιορισμός έχει επιβληθεί στο πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, Χαρίλαο Ζυγογιάννη, στο μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Μαρία Αναστασάκη και στο μέλος του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, Γιώργο Βλάσση.
Κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση και ο Β. Μαρινάκης
Πλέον έγινε γνωστό και με επίσημο τρόπο, από τις δικαστικές αρχές, ότι ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι κατηγορούμενος για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο. Για σήμερα Δευτέρα είχε κληθεί από τον ειδικό ανακριτή κατά της διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, αλλά παρουσιάστηκε ο δικηγόρος του, ο οποίος ζήτησε και πήρε προθεσμία για την απολογία.
Ο δικηγόρος του Βασίλης Δημακόπουλος που εκπροσωπούσε και τον πρόεδρο της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γιάννη Κομπότη, ζήτησε από τον Γιώργο Ανδρέαδη να μην παραστεί ο πελάτης του στην Ευελπίδων, επειδή ήταν πολλά τα ΜΜΕ που τον περίμεναν και θα δημιουργούσαν αρνητική εικόνα για το πρόσωπο του και την δημόσια εικόνα του. Τελικά, κατ’ εξαίρεση και για πρώτη φορά στην υπόθεση, ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, παρέδωσε στον κ. Δημακόπουλο το κατηγορητήριο.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού αναμένεται να απολογηθεί κάπου στις αρχές του Ιουνίου!
Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη φαίνεται να κλείνει το παζλ των κατηγορούμενων της υπόθεσης που φτάνουν τους 27.
Από την στιγμή που ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ είναι κατηγορούμενος αξίζει να τονιστούν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει και έχουν ως εξής:
1) Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
2) Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης.
3) Ηθική αυτουργία για έκρηξη που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.
4) Ηθική αυτουργία για δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις και ο σκοπός επετεύχθη.
Κατηγορίες για την εγκληματική οργάνωση σε Κουρίδη, Σταθόπουλο
Το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, Άρης Σταθόπουλος και ο μέχρι τον Αύγουστο 2014 νομικός σύμβουλος και κατά πολλούς ο “σιώδης πρόεδρος” της ΕΠΟ, Θ. Κουρίδης, πήγαν στο γραφείο ανακριτή διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης”.
Ο κ. Σταθόπουλος που είναι επί πολλά χρόνια πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, “ειδικός σύμβουλος” του προέδρου της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκη, σύμφωνα με τον τελευταίο ανασχηματισμό στις επιτροπές και πρόσφατα εξελέγη δήμαρχος Οιχαλίας, πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 2 Ιουνίου, όπως και ο Θ.Κουρίδης.
Βάσει του πορίσματος του Εισαγγελέα, Αρ. Κορέα,αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες όπως συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και κατά περίπτωση απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Για συμμετοχή στην “εγκληματική οργάνωση” κατηγορούνται συνολικά εννέα μέλη της ΕΠΟ που βρίσκονταν ή βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις: Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Σαρρής, τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, Ι. Παπακωνσταντίνου, Ν. Προύντζος και Αρ. Σταθόπουλος, τα πρώην μέλη της ΚΕΔ και παρατηρητές διαιτησίας Super League, Γ. Δούρος και Θ. Μπριάκος και τα διευθυντικά στελέχη της ομοσπονδίας Π. Παπανικόλάου και Χρ. Υφαντής.
Όπως περιγράφεται στο πόρισμα του Εισαγγελέα η «εγκληματική οργάνωση», μεταξύ άλλων, όριζε συγκεκριμένους διαιτητές σε συγκεκριμένους αγώνες ομάδων που ήθελε να ευνοηθούν ή να αδικηθούν, «εξαφάνιζε» διαιτητές από τους πίνακες, ενώ επέλεγε άλλους με ανορθόδοξα κριτήρια, επιχειρούσε να επηρεάσει δικαστικές αποφάσεις υπέρ συγκεκριμένων ομάδων και επέλεγε το πρόσωπο του προέδρου της ΕΠΟ.
Παράλληλα είχε δημιουργηθεί ένα «σύστημα» οικονομικά αδύναμων ομάδων που προθυμοποιούνταν να ενισχύονται με δανεικούς ποδοσφαιριστές αναπτύσσοντας στενές σχέσεις με τον δανειστή.
Την Πέμπτη (30/04) απολογούνται οι διαιτητές
Την Πέμπτη (30/04) θα βρεθούν στο γραφείο του ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, οι 3 διαιτητές στους οποίους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την “εγκληματική οργάνωση” προκειμένου να απολογηθούν.
left.gr