ΡΥΠΟΓΟΝΑ ΦΟΡΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΣΤΟΝ ΖΑΓΟΡΙΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΟ (ΦΩΤΟ)

SOS εκπέμπουν πολίτες του Ζαγορίου, που εδώ και λίγες ημέρες παρατηρούν μια αλλαγή στο χρώμα των νερών του ποταμού Ζαγορίτικου.

Με e-mail που στέλνουν στο EpirusGate, καταγγέλλουν ότι ο ποταμός βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση που τον έχουν δει ποτέ, αφού ουδέποτε στο παρελθόν είχαν αντικρίσει παρόμοιο θέαμα. Η αδιαφορία της πολιτείας, που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας προστασία του Ζαγορίτικου ποταμού είναι εγκληματική και οι πολίτες δεν μπορούν να αντιληφθούν την αιτία του προβλήματος.

Το σίγουρο είναι ότι, τα νέα αρνητικά δεδομένα που σχετίζονται με τη σημερινή τραγική κατάσταση προκαλούν μεγάλη ανησυχία για μόλυνση στα νερά του ποταμού, στον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής του Ζαγορίου, στην τροφική αλυσίδα, αλλά  και υποβάθμιση στο περιβάλλον με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών.

Άμεσα οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να ελέγξουν την κατάσταση και να προχωρήσουν σε περιβαλλοντική αποκατάσταση, επιβάλλοντας τα αναλογούντα πρόστιμα στους ρυπαντές.

Ο Ζαγορίτικος ποταμός είναι παραπόταμος του Αράχθου, που διασχίζει κατάφυτες περιοχές και αρκετά πέτρινα γεφύρια στο διάβα του και η ζημιά πέρα από οικολογική και περιβαλλοντική, έχει αντίκτυπο και στο τουριστικό προϊόν του Ζαγορίου.

seleo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ