ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

Κάτω από δρακοντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε πριν από λίγο στις 11.45 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαρακ Ομπάμα, ο οποίος θα έχει νωρίς το μεσημέρι συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο και εν συνεχεία με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

101_1823Στο αεροδρόμιο τον Αμερικανό πρόεδρο υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος.

Ο Μπ. Ομπάμα, που συνοδεύεται από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού, θα μιλήσει το βράδυ σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο κ. Παυλόπουλος και αναμένεται να παρουσιάσει με τον πλέον επίσημο τρόπο τη θέση των ΗΠΑ για διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Ο Μπ. Ομπάμα είναι ο τέταρτος Αμερικανός πρόεδρος που έρχεται στην Αθήνα μετά τους προέδρους Αϊζενχάουερ το 1959, Μπους το 1991 και Κλίντον το 1999.

101_1822Η Αθήνα θυμίζει φρούριο ενώ στην επίσκεψη Ομπάμα αντιτίθενται κόμματα της Αριστεράς, φορείς και συλλογικότητες που έχουν εξαγγείλει διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα εκφράζοντας παράλληλα τη δυσφορία τους για την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ