ΜΠΡΑΒΟ!!! Η ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ

Την ώρα που κάποιοι, ευτυχώς ελάχιστοι, σηκώνουν τείχη μίσους και ξενοφοβίας, στη Λάρισα εκτυλίχθηκαν δύο σημαντικές προσπάθειες για τη στήριξη ισάριθμων φτωχών μονογονεϊκών οικογενειών οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης.

Από τη μία είχαμε την οικογένεια που είδε το σπίτι της να καίγεται μαζί με όλα της τα υπάρχοντα και έμεινε κυριολεκτικά στο δρόμο, την οποία ανέλαβε να βοηθήσει και να στηρίξει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 24ου δημοτικού σχολείου που κατάφερε και σπίτι να βρει για τη φτωχή μητέρα, τα δυό της παιδιά και τη γιαγιά, αλλά και να εξασφαλίσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη λειτουργία ενός σπιτιού, μαζί με ρούχα, κλινοσκεπάσματα κ.λπ. χάρη στην άμεση ανταπόκριση που είχε ο απλός κόσμος, αλλά και επιχειρήσεις της περιοχής μετά από κάλεσμα πoυ δημοσίευσε το paidis.co,

Σήμερα ο Σύλλογος βάζει ένα νέο στοίχημα αυτό της αποκατάστασης των ζημιών του ακινήτου με σκοπό η οικογένεια να στεγαστεί ξανά στον ίδιο χώρο και ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες εργασίες και μέσω χορηγιών βρέθηκαν κάποια υλικά αλλά και τεχνίτες!!

Φυσικά για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

GR5501103970000039768458786 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ(μητέρα των παιδιών), ενώ για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Θάνο Κομπογιαννόπουλο (πρόεδρο Συλλ. 24ου Δ.Σ.) στο τηλ.: 6974 071294.

Στην άλλη περίπτωση είχαμε την μονογονεϊκή οικογένεια με τα δύο ανήλικα σοβαρά άρρωστα παιδάκια που μένει σε σπίτι στην οδό Ηπείρου χωρίς καθόλου οικιακό εξοπλισμό και θέρμανση. Τη στήριξη αυτής της οικογένειας ανέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Παιδής ο οποίος απηύθυνε έκκληση για βοήθεια μέσω του paidis.com και όπως αναφέρει η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τέτοια που μέσα σε λίγες ώρες το σπίτι της οικογένειας κατακλύστηκε με έπιπλα, ρουχισμό, συσκευές και τρόφιμα.

Με αφορμή αυτή τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου ο κ. Παιδής σε δήλωσή του αναφέρει:

“Υπάρχουν μέρες που σε γεμίζουν πολύ όμορφα συναισθήματα για αυτό που κάνεις και που σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις ακόμη πιο δυναμικά. Μια τέτοια μέρα ήταν και σήμερα

Η μέρα που το καλό νίκησε το κακό ! Έτσι νιώσαμε σήμερα μαζί με τους συνεργάτες μου όταν το τηλέφωνο του γραφείου άρχισε να κτυπάει από το πρωί ασταμάτητα καθώς ήταν δεκάδες οι άνθρωποι που τηλεφωνούσαν για να βοηθήσουν μια οικογένεια με σοβαρά προβλήματα .

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους εσάς τους ανώνυμους ήρωες της καθημερινότητας .

Η ανθρωπιά είναι στο κύτταρο των Ελλήνων και αυτήν θα κρατήσει την κοινωνία μας όρθια . Σας ευχαριστούμε όλους και πάλι”.

Εκείνο που μένει τώρα είναι να βρεθεί μία δουλειά για τη μητέρα των δύο παιδιών ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ