ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ

Ως έτοιμη και γνωστή από καιρό ήλθε η χθεσινή ανακοίνωση του Λαρισαίου βουλευτή Κ. Μπαργιώτα για έξοδό του από το Ποτάμι και για ένταξή του στους ανεξάρτητους βουλευτές.

Ο κ. Μπαργιώτας από νωρίς το καλοκαίρι είχε αρχίσει να χτυπά καμπανάκι στην ηγεσία του Ποταμιού, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι συζητήσεις για συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη με στόχο τη συγκρότηση ενός ισχυρού πόλου της κεντροαριστεράς.

Αποκορύφωμα όλων αυτών των επισημάνσεών του ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο στις 21 Ιανουαρίου όταν ουσιαστικά και άνοιξε την πόρτα της εξόδου από το κόμμα, στέλνοντας μια τελευταία προειδοποίηση στον πρόεδρο και στην ηγετική ομάδα του Ποταμιού.

Εξ όσων γνωρίζουμε ούτε ο κ. Θεοδωράκης ούτε και οι συν αυτώ έδειξαν να αφυπνίζονται και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν ο ρόλος που θα παίξουν σε ένα μελλοντικό συνεργατικό σχήμα. Μάλιστα σε μια φανερή προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού και στις επίμονες ερωτήσεις του κ. Μπαργιώτα για τό που πάει το θέμα της συνεργασίας οι απαντήσεις που δόθηκαν έκαναν λόγο για προχωρημένες συζητήσεις,χωρίς όμως όπως αποδείχθηκε κάτι τέτοιο να ισχύει.

Αυτή η στάση της ηγετικής ομάδας του Ποταμιού, ήταν φαίνεται η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του κ. Μπαργιώτα, ο οποίος φέρεται να ενημέρωσε από το απόγευμα της Δευτέρας τον κ. Θεοδωράκη για τις αποφάσεις του.

Ομως ο κ. Θεοδωράκης γνώστης του επικοινωνιακού παιχνιδιού, αντί να προσπαθήσει να αποσοβήσει την ανεξαρτητοποίηση Μπαργιώτα, επιχείρησε να την αποδομήσει σπέρνοντας σε φιλικά προς τον ίδιο μέσα την πληροφορία ότι ο κ. Μπαργιώτας αφήνει το Ποτάμι για να πάει στο ΠΑΣΟΚ και να πάρει έδρα στη Λάρισα.

Μάλιστα το “Πρώτο Θέμα” του γνωστού Θ. Αναστασιάδη παρουσίασε ένα ευφάνταστο σενάριο για δήθεν παζάρια του Μπαργιώτα με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ανέλαβαν να διαδώσουν τα διάφορα παπαγαλάκια που χθες το έκαναν σημαία τους στο διαδίκτυο.

Αλήθεια αναρωτήθηκε κανείς για το ποια θα είναι η εξασφάλιση του πολιτικού μέλλοντος του Κ. Μπαργιώτα αν πάει στο ΠΑΣΟΚ, σε ένα κόμμα που ούτε το ίδιο δεν γνωρίζει αν και όταν γίνουν εκλογές με τα σημερινά δεδομένα θα πάρει έδρα;

Και αν πάρει έδρα από ποιους θα τη διεκδικήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής, όταν στο κόμμα υπάρχουν οι κ.κ. Τσιλιμίγκας, Εξαρχος, Σαχινίδης, Φλώρος, Ψύρρας κ.λπ.;

Καλά λοιπόν τα σενάρια και καλές οι μπηχτές τάσης.ων στελεχών του Ποταμιού αλλά μάλλον στερούνται ουσιαστικής βάσης και ίσως θα πρέπει ο κ. Θεοδωράκης αντί να ψάχνει παπαγαλάκια, να φροντίσει να σταματά να περνά συνέχεια κάτω από τον πήχη όπως του είπε και χθες η Σία Κοσιώνη στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ