ΝΙΚΗ-ΟΞΥΓΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ!

Σε ένα παιχνίδι-τελικό η ΑΕΛ έκανε καθοριστικό βήμα παραμονής επικρατώντας του Λεβαδειακού με σκορ 2-1, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL, μιας αγωνιστικής αφιερωμένης στον αγώνα των Συλλόγων «Φλόγα» και «Λάμψη» κατά του παιδικού καρκίνου,

στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, με το σχετικό πανό να κάνει την εμφάνισή του στο AEL FC ARENA.

Σε ένα ματς για γερά νεύρα με 10 κίτρινες κάρτες, εκ των οποίων οι 2 κατέληξαν σε κόκκινες και παρουσία λιγοστών φιλάθλων παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης, η ΑΕΛ μπήκε πιο επιθετική στον αγωνιστικό χώρο αποκομίζοντας δύο κόρνερ, ενώ στο 10’ ο Λεβαδειακός σκόραρε με τον Καραμπουέ, με το τέρμα να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ και στο 16’ καλοχτυπημένο φάουλ του Αγκάνοβιτς, στην πρώτη του εμφάνιση με τα «βυσσινί», έδιωξε σε κόρνερ η άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον ίδιο παίκτη να επιχειρεί σουτ στο 20’ και τη μπάλα να έχει την ίδια κατάληξη.

Οι προειδοποιητικές βολές του Αγκάνοβιτς βρήκαν τελικά στόχο στο 22’, όταν ο Ρέντζας κέρδισε τις κόντρες, μπήκε στην μεγάλη περιοχή, έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε στον Κροάτη μέσο, ο οποίος με υπέροχο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Ναμάσκο για το 1-0!

Ο Γιουσούφ προσπάθησε να απαντήσει στο 25’ για λογαριασμό του Λεβαδειακού με τον Ξενοδόχοβ να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα, ενώ στο 2λεπτο μέχρι τη συμπλήρωση του ημιώρου η ΑΕΛ πίεσε για δεύτερο τέρμα με το Φάρκας να μη βρίσκει στόχο με το κεφάλι και το επικίνδυνο γύρισμα του Ναζλίδη εντός περιοχής να απομακρύνει ο Ουόν που λίγο μετά εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο μη μπορώντας να συνεχίσει (ξεκίνησε αν και αμφίβολος).

Ο Λεβαδειακός πραγματοποίησε την πρώτη του επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ της ΑΕΛ μόλις στο 45’, όταν Τόνι Σίλβα απέφυγε τον Φάρκας, έκανε το σουτ, αλλά ο Ξενοδόχοβ απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ την ίδια ώρα ο αμυντικός των φιλοξενούμενων Ουόν μεταφερόταν για προληπτικούς λόγους στο εφημερεύον ΓΝΛ λόγω δύσπνοιας που παρουσίασε!

Το ημίχρονο έκλεισε με φάση για τους «βυσσινί», καθώς στο 45’+2’ ο Ντέλετις δοκίμασε το πόδι του από μακριά για να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ναμάσκο.

Με την ΑΕΛ να διατηρεί την κατοχή της μπάλας ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο η πρώτη καλή στιγμή καταγράφεται στο 51’ για λογαριασμό του Λεβαδειακού, όταν ο Καραμπουέ απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Ξενοδόχοβ, ο οποίος πέφτοντας  στην αριστερή του γωνία μπλόκαρε την μπάλα.

Με τους Βοιωτούς να ανεβάζουν την απόδοσή τους πιέζοντας για την ισοφάριση νέα φάση σημειώθηκε για λογαριασμό τους στο 55’, όταν ο Μέντι έκανε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, ο ορεξάτος Καραμπουέ πήδηξε ανενόχλητος παίρνοντας την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Ξενοδόχοβ!

Η επιθετική πρωτοβουλία του Λεβαδειακού μετουσιώθηκε σε γκολ στο 61’, όταν και πάλι ο Μεντί έκανε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, οι αμυντικοί απομάκρυναν την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Καλτσά με το μέσο του Λεβαδειακού να πιάνει το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να κοντράρει στον Αβραάμ και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση η ΑΕΛ έμεινε και με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Ντέλετιτς αποχώρησε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη στο 50’) για μαρκάρισμα στο Ζεζίνιο, ενώ στο 65’ οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν με το διαιτητή Στυλιαρά να αποβάλλει με επίσης αυστηρή δεύτερη κίτρινη το Γιουσούφ για μαρκάρισμα στο Ρέντζα!

Στο 71’ το γήπεδο πήρε φωτιά όταν σε όμορφη επίθεση της ΑΕΛ ο Ναζλίδης έκανε τη σέντρα απ’ τα δεξιά, ο Ρέντζας κινήθηκε ως σέντερ φορ και με υπέροχη κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1!

Οι «βυσσινί» επιχείρησαν να κλειδώσουν το ματς στο 88’ όταν o Βαρέλα έκανε το διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να περνά έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Ναμάσκο, ενώ στο 92’ οι γηπεδούχοι καρδιοχτύπησαν όταν ο Μιλιάζες εκτέλεσε επικίνδυνα φάουλ και ο Ναζλίδης στην προσπάθεια να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα λίγο πάνω απ’ την εστία του Ξενοδόχοβ!

Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΛ να πανηγυρίζει το μεγάλο «τρίποντο» που της δίνει σαφές προβάδισμα στην υπόθεση παραμονή.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας (88′ λ.τ. Γιοβάνοβιτς), Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (77′ λ.τ. Βαρέλα), Ρέγες (54′ Γκουλουζάντε), Ναζλίδης, Ικάουνιεκς.

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος (77′ Μιλιάζες), Μεντί, Ουόν (34′ λ.τ. Τριποτσέρης), Νιάσε, Καλτσάς, Ζεζίνιο, Σίλβα (87′ Βασιλείου), Καραμπούε, Γιουσούφ, Γιακουμάκης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 51
2. Πανιώνιος 41
3. ΠΑΟΚ 39
4. Παναθηναϊκός 38
5. ΑΕΚ 33
6. Ξάνθη 33
7. Πλατανιάς 32
8. ΠΑΣ Γιάννινα 31
9. Ατρόμητος 29
10. Παναιτωλικός 22
11. Κέρκυρα 22
12. Αστέρας Τρίπολης 20
13. ΑΕΛ 20
14. Λεβαδειακός 14
15. ΑΕΠ Ηρακλής 14
16. Βέροια 13
*Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επόμενης 22ης αγωνιστικής
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017
15:00 Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης
17:15 Κέρκυρα-Παναιτωλικός
19:30 Ξάνθη-Παναθηναϊκός

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017
15:00 ΑΕΚ-ΑΕΛ
17:15 ΑΕΠ Ηρακλής-ΠΑΟΚ
17:15 Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα
19:30 Ολυμπιακός-Πανιώνιος

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017
19:30 Βέροια-Ατρόμητος

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SPORT 24

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ