Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ενθαρρύνει την Ισπανία και την Πορτογαλία να επενδύσουν περισσότερο στην ηλιακή ενέργεια. Είπε ότι οι δύο χώρες χρειάζονται μια καλύτερη σύνδεση με τη Γαλλία μέσα στο πλαίσιο δημιουργίας ενός ενιαίου ευρωπαϊκού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η σύνδεση μεταξύ της Γαλλίας και της Ιβηρικής χερσονήσου αποτελεί τεράστιο πρόβλημα», δήλωσε το Σάββατο η Μέρκελ. «Αυτές είναι δύο χώρες στις οποίες η ηλιακή ενέργεια θα μπορούσε να επεκταθεί.»

Η Μέρκελ έχει προωθήσει στην χώρα της την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, καθώς η κυβέρνησή της προετοιμάζεται για το κλείσιμο και των τελευταίων πυρηνικών σταθμών της το 2022, αλλάζοντας τελείως τις αγορές ενέργειας της Γερμανίας.

Οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας κάλυψαν το περασμένο έτος το 29% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας, ξεπερνώντας κατά πολύ το 11% μια δεκαετία νωρίτερα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ως στόχο να σπάσει τα εθνικά σύνορα στην ηλεκτρική ενέργεια, και να την κάνει πιο ασφαλή και με χαμηλότερο κόστος με την αύξηση του εμπορίου πέρα από τα εθνικά σύνορα.

bloomberg.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ