Σιτηρά: Άρωμα αισχροκέρδειας μετά την αύξηση της τιμής τους

Στο αδικαιολόγητο συμπέρασμα ότι θα αυξηθεί η τιμή του ψωμιού, λόγω της αύξησης της τιμής στο σιτάρι καταλήγουν πολλοί φωστήρες οι οποίοι δεν μπαίνουν στον κόπο να εξηγήσουν τι έγινε πέρυσι και πρόπερσι που η τιμή του σιταριού είχε πέσει κατακόρυφα. Φυσικά τότε κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει από αλευροβιομήχανους και αρτοποιούς να προχωρήσουν σε μειώσεις.

Φέτος μόλις άκουσαν τις εκτιμήσεις για αύξηση, θέλοντας δήθεν να δείξουν ενδιαφέρον για τους καταναλωτές, άρχισαν τις εκτιμήσεις για αυξήσεις που θα περάσουν στην κατανάλωση, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο στους κερδοσκόπους που είναι βέβαιο ότι θα το επιχειρήσουν.

Δυστυχώς από κανέναν αναλυτή και «προστάτη» των καταναλωτών δεν ακούσαμε ότι στην παγκόσμια αγορά υπάρχουν αποθέματα που καλύπτουν τη ζήτηση, ακόμη και αν η Ρωσία σταματήσει τελείως τις εξαγωγές, και ότι αυτά τα αποθέματα μπορούν να καλύψουν ακόμα και το 2011.

Ας σταματήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα και ας πουν ότι επιτέλους είναι μια καλή χρονιά για τους Έλληνες σιτοπαραγωγούς που θα δουν να αυξάνεται -έστω και οριακά- το εισόδημά τους, εκτός και αν πέσουν θύματα λανθασμένων επιλογών, ως προς τον αγοραστή του προϊόντος τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ