Η περιφέρεια πρέπει να απαλλαγεί από τα δεσμά του αντιπαραγωγικού κράτους

Το μεγάλο διακύβευμα των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη της πρώτης αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης στον τόπο μας τη Θεσσαλία, το μεγάλο κρίσιμο ερώτημα που θα απαντηθεί, είναι σε ποιους θα αναθέσουν οι συμπολίτες μας την ευθύνη να κάνουν πράξη το νέο θεσμό, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για την πρωτόγνωρη στον τόπο και τη χώρα μας Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση“, τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Απ. Παπατόλιας στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε. Μάλιστα επεσήμανε ότι οι πολίτες θα πρέπει να εμπιστευτούν:

Αυτούς που αγωνίσθηκαν και σε ένα μεγάλο βαθμό συνδιαμόρφωσαν το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης,

Αυτούς που γνωρίζουν και ανακοινώνουν τι ακριβώς θα κάνουν ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση την επόμενη ημέρα των εκλογών

Αυτούς που καταθέτουν συγκεκριμένο Πρόγραμμα με αρχές, δεσμεύσεις και προτάσεις για κάθε ζήτημα των αρμοδιοτήτων της νέας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης,

Αυτούς που η αυτοδιοικητική τους πορεία και δράση αποτελούν εγγύηση για την καθημερινή ενασχόληση με τα πραγματικά προβλήματα των συμπολιτών μας

Παράλληλα τόνισε ότι ο ρόλος της πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας θα είναι καθοριστικός για την επιτυχία της νέας Αιρετής Περιφέρειας.

Η τοπική πολιτική ηγεσία θα πρέπει να συνεργαστεί με στελέχη, από όλους τους πολιτικούς χώρους, που θα ενστερνιστούν το όραμα και τις προοπτικές της αναβάθμισης της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Απαιτείται πολυμερής συγκρότηση μεταρρυθμιστικών ομάδων (συμμετοχή αιρετής ηγεσίας, υπηρεσιακών στελεχών, κοινωνίας πολιτών και καινοτόμου επιχειρηματικότητας), καθώς και συγκρότηση μεταρρυθμιστικών δικτύων, (λ.χ. όργανα, θεσμοί διαβούλευσης και συμμετοχής κ.α.), που θα σχεδιάζουν και υλοποιούν περιφερειακές πολιτικές.

Παράλληλα υποστήριξε ότι το πολιτικό στοίχημα για την Αιρετή Περιφέρεια είναι να απαλλαγεί από την κηδεμονία ενός αντιπαραγωγικού κράτους, που δεν μπορεί πια να δώσει προτεραιότητα στις τοπικές δυνάμεις της αειφόρου και ισόρροπης ανάπτυξης.

Η νέα Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας ¨θα διαθέτει πια και το ειδικό πολιτικό βάρος και την αναγκαία διοικητική υποδομή για να υποστηρίζει παραγωγικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την ευημερία και την κοινωνική συνοχή. Θα μπορεί να λειτουργεί συγχρόνως ως αντίδοτο στην κρίση, ως εφαλτήριο ανάπτυξης, αλλά και ως εργαλείο διαφάνειας, δημοκρατικού ελέγχου και δημόσιας λογοδοσίας.

Χρέος όλων, όσοι υπηρετούμε την Αυτοδιοίκηση, είναι να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας, αυτή τη νέα προοπτική που γεννιέται στον τόπο μας και να εκπέμψουμε ένα ισχυρό μήνυμα αγωνιστικής και μεταρρυθμιστικής αισιοδοξίας.

Με ενωτικό, συλλογικό και αποφασιστικό τρόπο οφείλουμε να δώσουμε το σύνθημα της συνολικής ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις μεγάλες δυνατότητες που παρέχει ο νέος θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας. Οφείλουμε όλοι να στρατευτούμε στον κοινό αγώνα για να αναδείξουμε τη Θεσσαλία ως το τρίτο  ισχυρότερο διοικητικό και οικονομικό κέντρο της χώρας. Οφείλουμε να εναρμονιστούμε με το νέο πνεύμα διοίκησης, για να προωθήσουμε τη δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη του Θεσσαλικού χώρου και να πολλαπλασιάσουμε τα αναπτυξιακά μας πλεονεκτήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ