Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη έχασαν τη μπάλα…

Η κυβέρνηση της Αυστρίας, την Τρίτη ανέβαλε την προγραμματισμένη πώληση δύο αλπικών βουνοκορφών, μετά από ξέσπασμα εθνικής οργής. Η υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων της Αυστρίας ανακοίνωσε την απόφαση μετά από έκτακτη σύσκεψη μεταξύ του υπουργού οικονομίας Reinhold Mitterlehner και ανώτατους αξιωματούχους που είναι επιφορτισμένοι με την πώληση της εθνικής περιουσίας στον ιδιωτικό τομέα…

“Έχουμε αναστείλει την πώληση για να αξιολογήσουμε τις εναλλακτικές δυνατότητες,” είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων, Ernst Eichinger.
Οι κορυφές είναι το ανατολικότερο τμήμα της επαρχίας Τυρόλου, που φιλοξενεί μερικά από τα υψηλότερα βουνά της Ευρώπης.
Το “Rosskopf” είναι πάνω από 8.500 πόδια υψηλό, το “Grosse Kinigat” σχεδόν 8.800 πόδια, και προσφέρονται προς πώληση για € 121,000.
Η Αυστρία είναι πολύ υπερήφανη για τις αλπικές της περιοχές – ο εθνικός της ύμνος ξεκινά με τις λέξεις  «Γη των Βουνών» – και η είδηση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι οι δύο βουνοκορφές ήταν προς πώληση τον επόμενο μήνα, εξόργισε τον κόσμο.
Οι ντόπιοι πολιτικοί και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης τάχθηκαν εναντίον της συμφωνίας, και ο Eichinger είπε ότι το γραφείο του βομβαρδίστηκε με τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα αγανάκτησης και βρισιές.
Πηγή:cbsnews

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ