Απεργούν την Τετάρτη οι δημοσιογράφοι

Το ΔΣ. της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, μαζί με τις δημοσιογραφικές Ενώσεις όλης της χώρας και την ΠΟΕΣΥ, κηρύσσει 24ωρη απεργία για την Tετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 και καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά σε αυτή.

Στην ανακοίνωση της ένωσης αναφέρονται τα εξής:

“Απεργούμε ενάντια στη μονομερή λιτότητα, τη φορομπηχτική πολιτική, τις συνεχείς περικοπές των μισθών μας, τις απολύσεις και το καθεστώς ανασφάλειας στην εργασία και την ασφάλισή μας.

Η κυβέρνηση νομοθετεί αποδυναμώνοντας την ισχύ των Συλλογικών Συμβάσεων και εξουδετερώνοντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στον ιδιωτικό τομέα, και ταυτόχρονα εξοντώνει μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα. Ειδικά στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα επιχειρεί την υπαλληλοποίηση της ενημέρωσης και ανοίγει τις πόρτες για απόλυση εκατοντάδων δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

– την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης

– την κατοχύρωση του δικαιώματος για κανονική εργασία, ασφάλιση και αμοιβή

– την εξαίρεση των δημοσιογράφων από το καθεστώς της εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο στα δημόσια ΜΜΕ

Η αγωνιστική συμμετοχή των δημοσιογράφων, αλλά και των άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ στην 24ωρη απεργία, είναι η συμβολή μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τα συνδικάτα την 1η Δεκεμβρίου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ