Κατέκλυσαν με τρακτέρ το κέντρο των Φαρσάλων

Για μία και πλέον ώρα, αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων οι οποίοι συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που συνδιοργάνωσαν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής κατέλαβαν συμβολικά με τα γεωργικά τους μηχανήματα το κέντρο των Φαρσάλων.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Ν. Λάρισας κ. Ρ. Μαρούδας απαίτησε να πληρωθούν οι παραγωγοί τα χρήματα που τους χρωστούν οι έμποροι για τα προϊόντα που τους έχουν παραδώσει (βαμβάκι, ντομάτα, γάλα και άλλα )

Επίσης ζήτησε να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να διατίθεται αφορολόγητο το πετρέλαιο στους αγρότες-όπως το αγοράζουν και οι εφοπλιστές-να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 30% για μικρομεσαίους αγρότες, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και άμεσα να αυξηθεί η επιστροφή στο 17%.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ για μια ακόμη φορά χαρακτήρισε απαράδεκτο να πληρώνουν οι αγρότες την ανανέωση των αδειών γεωτρήσεων και ζήτησε να μην μπουν υδρόμετρα στις αρδευτικές εγκαταστάσεις.

Τέλος ζήτησε να κατασκευαστούν τα φράγματα Σκοπιάς και Καστρακίου καθώς και ταμιευτήρες, να γίνει εκσυγχρονισμός και υπογείωση του αρδευτικού συστήματος του ΤΟΕΒ και να δοθούν άτοκα καλλιεργητικά δάνεια από την ΑΤΕ στους μικρομεσαίους αγρότες, με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, αφού όπως εξήγησε η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών  αδυνατεί να προμηθευτεί τα αγροτικά εφόδια και να καλύψει τα έξοδα της νέας καλλιεργητικής περιόδου λόγω της μη πληρωμή τους από τους εμπόρους και της μη καταβολής των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ