Τεχνολόγοι μηχανικοί Δ.Υ. καταγγέλλουν την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τεχνολόγων Μηχανικών του δημοσίου. Πριν την Γενική Συνέλευση έγινε  βράβευση όλων των παιδιών των μελών του συλλόγου που έχουν εισαχθεί στα Ανώτατα Ιδρύματα κατά την περίοδο 2011-2012.

Εγκρίθηκε ομόφωνα από την γενική συνέλευση ο οικονομικός απολογισμός, που παρουσίασε η Ταμίας του συλλόγου κ. Κουρού  Ελένη  και ο διοικητικός απολογισμός του Δ.Σ που παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο Στέφανο Λιόντη .

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε  η κοπή της πίτας  του Συλλόγου.

 Στην Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε κλιμάκιο του Δ.Σ της Ομοσπονδίας (ΠΟΜΗΤΕΔΥ) με επικεφαλής τον πρόεδρο της κ. Κώστα Αγγελίδη οι οποίοι ενημέρωσαν τους μηχανικούς για τα προβλήματα του κλάδου και απάντησαν σε ερωτήσεις.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στο ψήφισμα που ενέκρινε η συνέλευση αναφέρονται τα εξής:

“Η γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου μας που  πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα την 22-2-2012  ομόφωνα,

Καταγγέλλει την Ηγεσία του ΥΠΕΚΑ  η οποία στον πρόσφατο νόμο ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4030 (Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις)  ο Υφυπουργός κ Σηφουνάκης   με μεθοδευμένο και δόλιο τρόπο  αποκλείει τους Μηχανικούς ΤΕ από δραστηριότητες που ήδη ασκούν !

Παρότι που ο Υφυπουργός  κ Σηφουνάκης κατά την συζήτηση του εν λόγο νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, δέχτηκε να διορθωθεί η παράγραφος 1.β του άρθρου 5.,  ( πρακτικά της βουλής ,σελ. ,274,275  της 9-11-2011), η οποία προέβλεπε την στελέχωση των πολεοδομιών μόνο από διπλωματούχους μηχανικούς Α.Ε.Ι, δεν διαγράφτηκε και παρέμενε ως είχε  στο σχέδιο Νόμου,  με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των συναδέλφων Μηχανικών ΤΕ από την στελέχωση των πολεοδομιών.

Πιστέψαμε ότι  το παραπάνω ήταν  ένα ατυχές γεγονός , ένα λάθος των πρακτικογράφων υπαλλήλων της Βουλής  και ευελπιστούσαμε ότι σε κάποιο σχετικό νόμο προς ψήφιση του Υπουργείου σας θα αποκαθιστούσατε την αδικία.

Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε ότι στον πρόσφατο νόμο που εισήχθη  και ψήφισε η Βουλή «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος –Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ – Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ ΕΚ- Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής» προβλέφθηκαν τροποποιήσεις του Ν  4030/2011  που δεν αποκατέστησαν τον αποκλεισμό των Μηχανικών ΤΕ από δραστηριότητες που ήδη ασκούν!

Είναι πασιφανές και αποδεικνύεται από τα πρακτικά της Βουλής ότι ο Κ Σηφουνάκης παραπλάνησε την Βουλή και με ασέβεια στο κοινοβούλιο καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου έναντι των Μηχ/κών Τ.Ε , λειτούργησε συντεχνιακά ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ,  μιας και  είναι μέλος του.

Είναι ντροπή και κρίμα για το Ελληνικό κοινοβούλιο που με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο νομοθετεί με βάση εντολών που παίρνουν από ισχυρές συντεχνίες όπως είναι το ΤΕΕ καταπατώντας τους νόμους που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει.

Για μας είναι μείζον το  θέμα , θεωρούμε μέγα ατόπημα αυτό που διέπραξε ο κ. Σηφουνάκης να αποκλείσει  τον κλάδο μας,  από αντικείμενα και καθήκοντα που μέχρι σήμερα ασκούσαμε, σε όλες τις πολεοδομίες της Ελλάδος, χωρίς κανένα πρόβλημα τόσο επιστημονικής επάρκειας όσο και ηθικής συμπεριφοράς έναντι των πολιτών.

Καλούμε την πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, την Κυβέρνηση και την Βουλή των Ελλήνων, άμεσα να επανορθώσει την εις βάρος μας αδικία και διάκριση που δεν συνάδει σε μια δίκαια και χρηστή πολιτεία”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ