Β. Έξαρχος: Τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης της Δημοκρατικής Παράταξης

«Ζούμε άλλη μία πολύ σημαντική στιγμή στην μεγάλη ιστορική διαδρομή της παράταξης μας. Οι φίλες και φίλοι του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα, την Κυριακή, με την μεγάλη συμμετοχή τους  στις εκλογές για την νέα ηγεσία έστειλαν ένα πολύ ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, είναι ενωμένο, παραμένει δυνατό και είναι έτοιμο για νέους νικηφόρους αγώνες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε τονίζοντας ότι :«χιλιάδες μέλη και φίλοι σε όλη τη χώρα εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη τους στον Βαγγέλη Βενιζέλο τον νέο Πρόεδρο, του έδειξαν την εμπιστοσύνη τους και του έδωσαν την ισχυρή εντολή να οδηγήσει την παράταξη σε νέες νίκες, με πρώτη αυτή στις επερχόμενες εκλογές.»

 Απευθυνόμενος στον νέο Πρόεδρο Βαγγέλη Βενιζέλο τόνισε:

«Εμείς οι βουλευτές σας συγχαίρουμε  για την εκλογή και σας διαβεβαιώνουμε ότι  θα δώσουμε τον καλύτερό  μας εαυτό και σε αυτή την νέα ιστορική περίοδο για τη χώρα και την παράταξη. Θα είμαστε δίπλα σας, θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις προσπάθειές σας, μαζί με τις χιλιάδες φίλες και φίλους σε όλη τη χώρα και τις χιλιάδες φίλες και φίλου του απόδημου  ελληνισμού θα αγωνιστούμε για τη νίκη στις επόμενες εκλογές. Αισιοδοξούμε και πιστεύουμε ότι θα επιβεβαιωθεί η παράδοση που έχει δημιουργήσει η παράταξή μας, ο κάθε φορά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να εκλέγεται και Πρωθυπουργός. Έτσι έγινε με τον μεγάλο ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου, έτσι έγινε με τον Κώστα Σημίτη, έτσι έγινε με τον Γιώργο Παπανδρέου έτσι ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι θα γίνει και με τον Βαγγέλη Βενιζέλο.»

Ο κ. Έξαρχος δεν παρέλειψε εξ ονόματος όλων των βουλευτών να ευχαριστήσει και τον Γιώργο Παπανδρέου για την συνεργασία και την προσφορά  του σε μία κρίσιμη και πολύ δύσκολη περίοδο  για τη χώρα και την παράταξη, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι με το λόγο, τις ιδέες και τις πράξει του θα συμβάλλει από διαφορετικά μετερίζια στη διασφάλιση της ενότητας και της νικηφόρας προοπτικής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Τέλος  ο Γραμματέας της ΚΟ ανέφερε ότι «όσοι πίστευαν, όσοι έκαναν προβλέψεις, όσοι ήθελαν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι τελειωμένο, τώρα πρέπει να ξανακάνουν τους λογαριασμούς τους με τις λέξεις  αλήθεια και  αξιοπιστία. Όσοι με περίσσεια αλαζονεία βιάστηκαν να νομίσουν ότι θα παίξουν χωρίς αντίπαλο πρέπει να καταλάβουν ότι ο αγώνας μόλις άρχισε.

Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης αντεπίθεσης της Δημοκρατικής Παράταξης,   με αλήθεια και ειλικρίνεια, με ρεαλιστικό  σχέδιο, με ενότητα και συλλογικότητα, με ευαισθησία και ήθος και με συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στη χώρα και στους πολίτες.

Εμείς θα μιλήσουμε με ειλικρίνεια γι αυτά που κάναμε, πρέπει όμως να μιλήσουμε με πολύ ειλικρίνεια και γι αυτά που έπρεπε να κάνουμε και δεν κάναμε αλλά και για αυτά που κάναμε και δεν έπρεπε να κάνουμε.

Κυρίως όμως πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας, για το μέλλον και τις προοπτικές των εργαζομένων που συμπιέζονται, των μικρομεσαίων που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες  λόγω έλλειψης ρευστότητας και μειωμένου τζίρου,, των αγροτών που αγωνιούν για το μέλλον, των νέων που ασφυκτιούν, των ανέργων που διαρκώς αυξάνονται, των συνταξιούχων που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της ζωής.

Να μιλήσουμε για τις αλλαγές στο κράτος και τη Διοίκηση, για τις αλλαγές στο παραγωγικό σύστημα της χώρας, για την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στην προσπάθεια για τόνωση της ανάπτυξης, για τα μέτρα διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής.».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ