Σε Σαχινίδη – Σκανδαλίδη η ΠΑΣΥ

Συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να θέσουν το οξυμένο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και να διεκδικήσει λύσεις, θα έχουν την Πέμπτη 5 Απριλίου στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα μέλη της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ.Σε ανακοίνωση της ΠΑΣΥ ενόψει της συνάντησης αναφέρονται τα εξής:

«Αυτή την στιγμή χιλιάδες  μικρομεσαίοι αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν και να παράγουν εξαιτίας της μη πληρωμής τους απο εμπόρους, της  μη καταβολής επιδοτήσεων και διάφορων αποζημιώσεων με συνέπεια να μην έχουν χρήματα και να αδυνατούν να προμηθευτούν τα αγροτικά εφόδια και γενικότερα να καλύψουν τα έξοδα της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με κίνδυνο χιλιάδες στρέμματα να παραμείνουν ακαλλιέργητα, θα μειωθεί η παραγωγή και βέβαια το ήδη χαμηλό και μειωμένο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών να εξανεμιστεί.

Η μόνη λύση που υπάρχει και πρέπει να υλοποιηθεί απο την κυβέρνηση είναι να δοθούν άτοκα καλλιεργητικά δάνεια από την ΑΤΕ στους μικρομεσαίους αγρότες, με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

Αυτό θα επιτρέψει την συνέχιση της παραγωγής και θα εξασφαλίσει την επιβίωση σε χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ παίρνει την πρωτοβουλία να συναντηθεί Την Πέμπτη 5 Απριλίου στις 12.30 το μεσημέρι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει οριστεί το ραντεβού της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ με τον Υπουργό Κ. Σκανδαλίδη και εκκρεμεί να οριστεί η  συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη.

Επίσης θα θέσουμε το οξυμένο πρόβλημα με τα χαράτσια του ΕΛΓΑ που αυξάνονται σε κάποια προιόντα και το ζήτημα επιστροφής έντοκα των χρημάτων απο τον ΕΛΓΑ σε όσους αγρότες τα πήρε παράνομα απο τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Το νέο ανταποδοτικό σύστημα ασφάλισης του ΕΛΓΑ απέτυχε.

Απαίτηση του αγροτικού κινήματος ειναι ο ΕΛΓΑ να γίνει κρατικός με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ