Στην Ομοσπονδία Αργυροχρυσοχόων το σήμα της έκθεσης «ΧΡΥΣΟΣ-ΑΣΗΜΙ»

Στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών και Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) να της επιστραφεί το σήμα της ετήσιας κλαδικής έκθεσης ΧΡΥΣΟΣ-ΑΣΗΜΙ, το οποίο είχε κατοχυρωθεί στη Δ/νση Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας συνηγορεί ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή. Επιπλέον, ζητά από την Υπουργό Ανάπτυξης κ. Διαμαντοπούλου να απαντήσει θετικά στην πρόταση του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Χρήστου Γουργιώτη να παραχωρηθούν στον κλάδο το εργαστήριο και τα μηχανήματα ποιοτικού ελέγχου στην Αθήνα, αλλά και τα μηχανήματα εκπαίδευσης νέων Αργυροχρυσοχόων των σχολών του Ελληνικού Κέντρου Αργυροχρυσοχοΐας (ΕΛΚΑ) στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη που κλείνουν.

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης απευθυνόμενος στην αρμόδια υπουργό, υποστηρίζει ότι το «λουκέτο» στο ΕΛΚΑ αποτελεί πλήγμα για την ελληνική Αργυροχρυσοχοΐα και ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ώστε η Ομοσπονδία να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ενδιαφερόμενου φορέα:

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών και Ωρολογοπωλών, σας ενημερώνει ότι μετά την ψήφιση του Ν. 4038/2012, αρ. 16 που αφορά την κατάργηση του ΕΛΚΑ, της εταιρίας στην οποία είναι μέτοχος ο κλάδος άνω του 1/3 του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας:

Το ΕΛΚΑ ήταν ο επίσημος φορέας αρμονικής συνεργασίας του κλάδου μας και του κράτους, αποτέλεσε όργανο τεχνικής βοήθειας και στήριξης, υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης και το κλείσιμο του, ιδιαίτερα αυτήν την χρονική στιγμή, αποτελεί μέγιστο πλήγμα για την ελληνική Αργυροχρυσοχοΐα.

Η νέα Διοίκηση της ΠΟΒΑΚΩ προσπαθεί να βρει εκείνες τις λύσεις που θα εξασφαλίσουν το μέλλον του κλάδου ζωντανό και υγιή. Παρά τις προσπάθειες μας κατ’ επανάληψη, να έρθουμε σε επαφή με την ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να εκφράσουμε και τη δική μας άποψη, αυτό δεν κατέστη ουδέποτε εφικτό και ούτε καν απαντήσεις πήραμε στις επιστολές που επανειλημμένως στείλαμε. Το ΕΛΚΑ τέθηκε σε εκκαθάριση. Στις 08/03/12 αποφασίστηκε και ορίστηκε εκκαθαριστής ο Ευάγγελος Παυλής, ορκωτός λογιστής της εταιρείας ορκωτών ελεγκτών με διακριτικό τίτλο «Σ.Ο.Λ.Α.Ε.Ο.Ε».

Μετά την παύση λειτουργίας του ΕΛΚΑ, στα πλαίσια της εκθεσιακής πολιτικής του κλάδου, παρακαλούμε όπως φροντίσετε να μας επιστραφεί το σήμα της ετήσιας κλαδικής μας έκθεσης ΧΡΥΣΟΣ-ΑΣΗΜΙ, το οποίο είχε κατοχυρωθεί στη Δ/νση Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, με αριθμό 147780. Η ανταπόκριση ελπίζουμε να είναι σύντομη ούτως ώστε η Ομοσπονδία να προχωρήσει σε διαδικασίες προετοιμασίες της έκθεσης, για το έτος 2013.

Αναφορικά με το εργαστήριο και τα μηχανήματα ποιοτικού ελέγχου στην Αθήνα αλλά και τα μηχανήματα  εκπαίδευσης νέων Αργυροχρυσοχόων των σχολών του ΕΛΚΑ στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, θα επιθυμούσαμε να τα παραχωρήσει το κράτος ΔΩΡΕΑΝ στον κλάδο ώστε η ομοσπονδία να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες που πρόσφερε το ΕΛΚΑ στην Ελληνική Αργυροχρυσοχοΐα και χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση για το κράτος. Άλλωστε τα συγκεκριμένα μηχανήματα έχουν ελάχιστη αξία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ