Οι δεινόσαυροι δεν κυριαρχούσαν στη Γη, γιατί απλούστατα ζούσαν στο νερό

Όλοι πιστεύουμε ότι οι δεινόσαυροι κάποτε περιπλανιόνταν στη Γη – αν και τα μικρά τους πόδια και οι τεράστιες ουρές τους δεν ήταν ιδανικά για βόλτες. Ένας επιστήμονας του Cambridge πιστεύει τώρα ότι έχει την απάντηση: οι δεινόσαυροι στην πραγματικότητα ζούσαν σε λίμνες...

Ο Brian Ford, βιολόγος κυττάρων, πιστεύει ότι αυτό εξηγεί γιατί οι αρχαιολόγοι ενώ έχουν φέρει στο φως πατημασιές δεινοσαύρων, δεν υπάρχει κανένα σημάδι από τις ουρές τους,  σαν να κρατούσαν τις ουρές τους συνεχώς στον αέρα.

Ο Brian Ford πιστεύει ότι οι ουρές τους τους βοηθούσαν στην κολύμβηση, αφού το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους το περνούσαν σε λίμνες με βάθος μεταξύ 5 και 10 μέτρων, οι οποίες αργότερα στέγνωσαν και βρέθηκαν τα αποτυπώματά τους.

Επίσης η θεωρία αυτή εξηγεί και το γεγονός ότι πολλοί δεινόσαυροι, αν και ζύγιζαν πάνω από 100 τόνους, είχαν μόνο δύο μικρά πόδια – ενώ τα μεγάλα ζώα που ζουν σήμερα, όπως ο ελέφαντας και ο ρινόκερος, έχουν τέσσερα. Εξηγείται επίσης το γεγονός ότι οι ουρές τους ήταν «αναλογικά τεράστιες», ενώ οι ελέφαντες και οι ρινόκεροι έχουν μικροσκοπικές ουρές.

Ο Ford, που έχει καταθέσει τη θεωρία του στο επιστημονικό περιοδικό Laboratory News, δήλωσε: «Σήμερα είμαι πια βέβαιος ότι οι δεινόσαυροι ήταν κυρίως υδρόβια πλάσματα.»
Περισσότερα: Daily Mail

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ