Μας θέλουν εξαθλιωμένους και σκλάβους

Του Γιάννη Παιδή

Ξαναχτύπησαν τη Δευτέρα οι φωστήρες της τρόικας και με e-mail που έστειλαν στους πρόθυμους υπουργούς μας, ζητούν να δημιουργήσουν συνθήκες γαλέρας στην αγορά εργασίας…

Ούτε λίγο ούτε πολύ οι εκπρόσωποι των δανειστών μας που πλέον αρχίζουν να ξεδιπλώνουν στο σύνολό του το σχέδιό τους για την πλήρη εξαθλίωση του ελληνικού λαού, ζητούν να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πολλές δεκαετίες πίσω απεμπολώντας δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα.

Ζητούν να καταργηθεί το οκτάωρο και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν ανάλογα με τις ανάγκες του εργοδότη, πότε μία και πότε 15 ή 20 ώρες, να καταργηθεί το πενθήμερο και οι εργαζόμενοι να εμφανίζονται στη δουλειά 6 ημέρες την εβδομάδα, και να μειωθούν στο ελάχιστο οι αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης.

Πάλι καλά που δεν ζήτησαν να φορούν οι εργαζόμενοι χαλκά και να αλυσοδένονται στις θέσεις τους στο χώρο δουλειάς, που όπως πάνε τον μετατρέπουν σε χώρο δουλείας.

Αλλά έτσι που λένε τα «ναι» οι πρόθυμοι κυβερνώντες σε λίγο θα το ζητήσουν και αυτό.

Δυστυχώς αυτό το θράσος των δανειστών έχει γιγαντωθεί όλα αυτά τα χρόνια αφού δεν βρέθηκε κανείς, είτε πρωθυπουργός είναι αυτός, είτε υπουργός, που να πρόφερε τη λέξη «όχι» σε κάποια από τις καταστροφικές τους εντολές, που έχουν φέρει την εξαθλίωση στη χώρα και το λαό.

Αδιαφορώντας δανειστές και κυβερνώντες για την κατάσταση στην οποία οδήγησαν την Ελλάδα, στην οποία παρά τις εκτιμήσεις τους η ύφεση γιγαντώνεται χρόνο με το χρόνο, αποφασίζουν και νέες περικοπές στο βωμό της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Αν και προεκλογικά μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση και για αναπτυξιακές πολιτικές, όσο περνούν οι μέρες τα ξεχνούν όλα και ξεκινούν νέο γύρο οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και νέες περικοπές στο χώρο της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής πολιτικής, στήνοντας ένα άλλο κράτος, που όπως όλα δείχνουν όμοιό του δεν υπάρχει ούτε στις χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

Πιστοί στις επιταγές των τραπεζιτών, που δια των εκπροσώπων τους κυβερνούν την Ελλάδα από τα πρώτα χρόνια Σημίτη μέχρι και σήμερα, οι πρόθυμοι εταίροι της τρικομματικής κυβέρνησης ράβουν ακόμη πιο στενό κοστούμι στους Έλληνες, ζητώντας τους να ζήσουν με ακόμη λιγότερα χρήματα αλλά και με μεγαλύτερες υποχρεώσεις λόγω φόρων, επιδιώκοντας να τους πάρουν και το τελευταίο ευρώ από την τσέπη.

Και ενώ κάποιοι κάτοικοι αυτής της χώρας θα μπορούσαν να πουν ότι δέχονται τις θυσίες για να σωθεί η πατρίδα, ούτε η τρόικα, ούτε και οι κυβερνώντες πιστεύουν ότι τα μέτρα τους θα φέρουν την ανάπτυξη και καλύτερες προοπτικές για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Εμμένοντας στις καταστροφικές τους συνταγές, αρνούμενοι να αναγκάσουν τους έχοντες και κατέχοντες να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούν, αλλά και να προωθήσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα στήσουν ένα σύγχρονο κράτος, βαφτίζουν μεταρρυθμίσεις το πογκρόμ κατά των υπαλλήλων του δημοσίου, το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας και τη διάλυση των κοινωνικών δομών, ελπίζοντας ότι για μια ακόμη φορά θα κοροϊδέψουν το λαό, όπως τον κορόιδεψαν στις εκλογές του Ιουνίου.

Επειδή όμως το μαχαίρι έχει φτάσει πλέον στο κόκαλο, και όλα τα μέτρα που αποφασίζουν το μόνο που θα κάνουν είναι να σπείρουν την καταστροφή, ήλθε η ώρα ο λαός να πάρει την τύχη στα χέρια του και να οργανώσει την αντίστασή του στη λαίλαπα των μέτρων ξεκινώντας από τις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη το σαββατοκύριακο.

Ήλθε η ώρα να τους στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θέλουμε τα μέτρα τους, ούτε τη σωτηρία που μας τάζουν, κάνοντας μας εξαθλιωμένους σκλάβους των τραπεζών και των επιχειρήσεων. Ας είναι η Θεσσαλονίκη η απαρχή για ένα νέο Κιλελέρ ενάντια στη σύγχρονη δουλεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ