Από την πλατεία Ταχυδρομείου ξεκινά το βλάχικο γλέντι

Ο Δημοτικός Οργανισμός  Πολιτισμού Αθλητισμού & Επιστημών Λάρισας  και οι  Πολιτιστικοί  Σύλλογοι Βλάχων Λάρισας διοργανώνουν τη μουσικοχορευτική παράσταση «Βλάχικη Βραδιά» την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012,στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ. Χοροί, τραγούδια και δρώμενα των Βλάχων  θα  αναβιώσουν από  τα χορευτικά συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων:

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΒΔΕΛΛΙΩΤΩΝ «Η ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ»

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΥ «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»

 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΙΞΙΩΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΒΑΝΤΟΒΛΑΧΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΙΩΤΩΝ «ΤΟ ΝΤΕΝΙΣΚΟ»

 ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΡΡΥΤΙΝΩΝ «ΟΙ ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ»

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΑΜΑΡΙΝΑΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ¨Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ¨ ,

επίσης στην  εκδήλωση θα συμμετάσχει και χορευτικό συγκρότημα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Επιστημών Λάρισας.

Τα χορευτικά συγκροτήματα θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Ταχυδρομείου , στις 8μ.μ., και θ΄ αρχίσουν το γλέντι με τους ήχους της παραδοσιακής μας ορχήστρας, ενώ στις 8.30 μ.μ. θα ξεκινήσει η παρέλαση των συγκροτημάτων από το χώρο της πλατείας και μέσω κεντρικών πεζοδρόμων θα καταλήξουν στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Τα συγκροτήματα θα συνοδεύσουν οι  μουσικοί:

Δημήτρης Παράσχος και Φώτης Καραβιώτης στο κλαρίνο, Θάνος Ρούμπος στο βιολί, Κώστας Παπαδημητρίου στο λαούτο, Αντώνης Παπαδόπουλος στα κρουστά και Γιάννης Κάλλας στην κορνέτα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθεί ο κ. Νικόλαος Μέρτζος , Δημοσιογράφος, Συγγραφέας και Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για την προσφορά του στο Βλαχόφωνο Ελληνισμό.

Η αγάπη και η ευθύνη , που έχουν  όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την  ιστορική παράδοση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και των  αγώνων  του  Ελληνικού Έθνους, καθώς  και η μεγάλη πολιτιστική της διάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέσα από το πέρασμα των χρόνων, επιτάσσει την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων, ιδιαίτερα σε μια περιοχή και πόλη σαν τη δική μας,  όπου οι βλάχοι αποτελούν ένα ζωντανό και δυναμικό κύτταρο των τοπικών μας κοινωνιών.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ