Δεν συναινούμε στην αθώωση ομάδων που έβλαψαν το ποδόσφαιρο

Ανακοίνωση της Αθλητικής Ενωσης Λάρισας 1964

Πληροφορηθήκαμε μέσω του ηλεκτρονικού τύπου ότι το Δ.Σ. της Football League αποδέχθηκε την εισήγηση του -απερχόμενου- Δ.Σ. της ΕΠΟ περί τοποθέτησης των Ηρακλή Θεσ/κης (ή μήπως Α.Ε. Ποντίων;), Ολυμπιακού Β. και Ν. Καβάλας στο φετινό πρωτάθλημα της FL.

Όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωση μας από 7/8 είναι θέμα ηθικής τάξης και αξιοπρέπειας για το Σωματείο μας την ΑΕΛ να αρνηθούμε την παραγραφή ουσιαστικά της τιμωρίας των δύο τελευταίων ομάδων, παράγοντες των οποίων πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο διαφθοράς που απαξίωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πόσο μάλλον όταν το μεγαλύτερο θύμα αυτού του κυκλώματος που παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη ήταν η Ομάδα μας. 

Αρνητικοί επίσης είμαστε για όποια ομάδα παρανόμησε (βλ. πλαστογραφία) και δίκαια τιμωρήθηκε (Ηρακλής), ζητώντας μάλιστα να επιστρέψει μια άλλη (!) ομάδα στη θέση της (ΑΕ Ποντίων-Ηρακλης).

Καλούμε τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 έστω και την ύστατη ώρα να πράξει το καθήκον της και να ενεργήσει όπως η Ιστορία της ΑΕΛ επιτάσσει, αρνούμενη μέχρι τέλους να συναινέσει στην παρανομία και σε οποιαδήποτε «ανταποδοτικά οφέλη» της προταθούν, και προσφεύγοντας παράλληλα στη Δικαιοσύνη κατά των Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. και F.L.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ