Συνελήφθησαν 4 άτομα που λήστεψαν 57χρονη στη Λάρισα

Συνελήφθησαν, στη Λάρισα και στο Βόλο αντίστοιχα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας αντίστοιχα, τέσσερα άτομα για ληστεία σε βάρος 57χρονης ημεδαπής στη Λάρισα. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ένας 30χρονος ημεδαπός, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 20 και 33 ετών αντίστοιχα.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της 11ης Σεπτεμβρίου στη Λάρισα, οι τέσσερις συλληφθέντες, αφού προηγούμενος εντόπισαν την 57χρονη να πραγματοποιεί  ανάληψη χρημάτων σε Υποκατάστημα Τράπεζας, την ακολούθησαν και της επιτέθηκαν, χωρίς ωστόσο να της προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Έχοντας επιμερίσει τον τρόπο δράσης τους, εισήλθαν μαζί με την 57χρονη σε είσοδο πολυκατοικίας όπου ο 30χρονος ημεδαπός της έριξε στο πρόσωπο σπρέι πιπεριού αφαιρώντας της βίαια μία χάρτινη σακούλα που περιείχε προσωπικά της έγγραφα, ενώ η 33χρονη υπήκοος Ρουμανίας ανέμενε εξωτερικά.

Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κινητοποιήθηκαν άμεσα με αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο εκ των συλληφθέντων, του 22χρονου υπηκόου Αλβανίας και της 20χρονης υπηκόου Ρουμανίας, ενώ οι άλλοι δύο -2- συνεργοί τους διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες, άπαντες κάτοικοι Βόλου, είχαν συναποφασίσει την τέλεση ληστειών στην πόλη της Λάρισας αναζητώντας υποψήφια θύματα που θα πραγματοποιούσαν σημαντικές αναλήψεις χρημάτων σε Υποκαταστήματα Τραπεζών. Για το λόγο αυτό, την 11-09-2012 προσήλθαν από κοινού στη Λάρισα, επιβιβαζόμενοι σε λεωφορείο που τους μετέφερε από τη γειτονική πόλη του Βόλου.

Με την πρόοδο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 30χρονου ημεδαπού και εντοπίστηκαν οι διευθύνσεις κατοικίας των τεσσάρων -4- συλληφθέντων στην πόλη του Βόλου.

Οι επισταμένες αναζητήσεις για τη σύλληψη του 30χρονου ημεδαπού και της 33χρονης υπηκόου Ρουμανίας, συγγενικού προσώπου της 20χρονης ομοεθνούς της, είχαν θετικό αποτέλεσμα καθώς αμφότεροι εντοπίστηκαν βραδινές ώρες της 11-09-2012 στις οικίες τους στην πόλη του Βόλου, οι οποίες είχαν τεθεί υπό επιτήρηση και συνελήφθησαν.

Ακολούθως, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες του 30χρονου ημεδαπού και της 33χρονης υπηκόου Ρουμανίας, η οποία συγκατοικεί με την 20χρονη ομοεθνή της και τον 22χρονο υπήκοο Αλβανίας, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα -1- πιστόλι κρότου – λάμψης με γεμιστήρα -8- φυσιγγίων με το βαλιτσάκι του

• Ένα -1- ψεύτικο πλαστικό πιστόλι με γεμιστήρα

• Μεγάλος αριθμός διαρρηκτικών εργαλείων και κοσμημάτων φο – μπιζού, προϊόντων κλοπής

• Ένα -1- τσαντάκι ώμου το οποίο περιείχε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ένα -1- σπρέι πιπεριού κι ένα -1- ζευγάρι μαύρα μάλλινα γάντια

• Μία -1- τσάντα η οποία περιείχε μηχάνημα ανίχνευσης χρυσού και ένα -1- φακό

• Ένα -1- σπρέι πιπεριού

• Ένα -1- κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM

• Τέσσερα -4- ζευγάρια γάντια

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων»  οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή Λάρισας.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ