Ο δήμος Λάρισας αναλαμβάνει τη λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου

Υπογράφηκε σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Λαρισαίων η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο Λαρισαίων, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο της Λάρισας με την οποία ο Δήμος αναλαμβάνει τη λειτουργία του Μουσείου.

Μετά από συνεννόηση μεταξύ των τριών συμβαλλομένων ο Δήμος Λαρισαίων θα έχει στο εξής την ευθύνη για τη λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου της Λάρισας, το οποίο ήδη στεγάζεται στο νέο του κτίριο. Παράλληλα υπεγράφη η σύμβαση για την δωρεά της συλλογής των εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου προς το Δήμο Λαρισαίων. Στο άμεσο μέλλον το Υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να μεταφέρει και τις κτηριακές εγκαταστάσεις στο Δήμο Λαρισαίων με σύμβαση παραχώρησης για εκατό χρόνια.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του Μουσείου, ενώ ο Δήμαρχος Λαρισαίων εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι μια μεγάλη πολιτιστική επένδυση της τοπικής κοινωνίας διασφαλίζεται και στην ουσία παραδίδεται στην πόλη. Ταυτόχρονα ο κ. Τζανακούλης τόνισε ότι η καλύτερη εγγύηση για την λειτουργία του Μουσείου, είναι η αγαστή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και των συντελεστών του Λαογραφικού Μουσείου όλα αυτά τα χρόνια που οδήγησαν στην πραγματοποίηση του οράματος.

Για λογαριασμό του Λαογραφικού Μουσείου την σύμβαση υπέγραψε η πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Λένα Γουριώτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ