Συνεχείς έλεγχοι από την αντιπεριφέρεια Λάρισας στο παζάρι

Συνεχείς ελέγχους, ώστε να διασφαλιστεί η  καθ΄ όλα νόμιμη λειτουργία του παζαριού πραγματοποιούν, κατόπιν εντολής της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Λάρισας με μικτά κλιμάκια, μεμονωμένα αλλά και σε συνεργασία με την Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ.

Το μικτό κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Αντιπεριφέρειας Λάρισας αποτελούμενο από υπαλλήλους των συναρμόδιων Διευθύνσεων Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου, Κτηνιατρικής και Υγιεινής – Δημόσιας Υγείας, πραγματοποιεί από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του παζαριού ελέγχους οι οποίοι και θα συνεχιστούν αμείωτοι καθ΄όλη τη διάρκεια του.

Πιο συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί  τα οβελιστήρια – ψητοπωλεία, οι καντίνες και οι χώροι πώλησης χαλβάδων, όπως και διάδρομοι με εμπορικά «περίπτερα», ως προς την κατοχή νόμιμων αδειών, την ανάρτηση τιμοκαταλόγων, την ύπαρξη ταμειακών μηχανών, την ύπαρξη βιβλιαρίων υγείας, την καταλληλότητα των τροφίμων και την καθαριότητα και υγιεινή του χώρου. 

Η κατάσταση κρίνεται ικανοποιητική, καθώς δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις, αλλά σε καμία περίπτωση οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εφησυχάζουν. Αντίθετα, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν το ίδιο διεξοδικά και τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά  με τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στο παζάρι, η  αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Όπως είχαμε δεσμευτεί και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με το παζάρι,  οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε «επιφυλακή» και πραγματοποιούν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ελέγχους με τα μικτά κλιμάκια, θέλοντας να προστατεύσουν  τους καταναλωτές, τους νόμιμους πωλητές που εκθέτουν τα προϊόντα τους, αλλά και τα εμπορικά καταστήματα της Λάρισας που αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες εξαιτίας της γενικευμένης οικονομικής κρίσης.

Βεβαίως, για τους Λαρισαίους το παζάρι είναι ένας παλιός «θεσμός», αλλά δική μας μέριμνα είναι να διασφαλίσουμε, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων μας, ότι λειτουργεί νόμιμα και σύμφωνα με τους προβλεπόμενους  κανόνες. Η ισχύουσα νομοθεσία δεν παρέχει στις υπηρεσίες μας τη δυνατότητα  να προχωρήσουν από μόνες τους στη δέσμευση προϊόντων, γι΄αυτό και οι έλεγχοι  πραγματοποιούνται και σε συνεργασία με την Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα  φοροδιαφυγής και παρεμπορίου».

 

Οι πολίτες που επιθυμούν  να προβούν σε  καταγγελίες  ή παράπονα, μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εμπορίου – Διεύθυνση Ανάπτυξης της Αντιπεριφέρειας Λάρισας στα τηλ. 2413-506380 και 381

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ