Τα κεράσια μειώνουν τις εξάρσεις της ουρικής αρθρίτιδας κατά το ένα τρίτο

Τα κεράσια μπορούν να μειώσουν τους ξαφνικούς, έντονους πόνους που προκαλεί η ουρική αρθρίτιδα στις αρθρώσεις. Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια μορφή αρθρίτιδας που προκαλείται από το ουρικό οξύ που αποκρυσταλλώνεται στις αρθρώσεις, προκαλώντας ανυπόφορους πόνους και πρήξιμο. Η άρθρωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού επηρεάζεται πιο συχνά, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε άρθρωση…

Η ουρική αρθρίτιδα είναι πιο συχνή στις μεγαλύτερες ηλικίες και τρεις έως τέσσερις φορές πιθανότερο να εμφανιστεί σε άνδρες.

Οι επιστήμονες που παρατήρησαν 633 ασθενείς με ουρική αρθρίτιδα για ένα χρόνο, διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση κερασιών πάνω από δύο ημέρες, μείωσε την πιθανότητα εμφάνισης των ξαφνικών και έντονων πόνων.

Οι ασθενείς που κατανάλωναν μέχρι τρεις μερίδες φρέσκα κεράσια την ημέρα, είχαν 35% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν, σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν κεράσια.  Μια μερίδα ισοδυναμεί με μισό φλιτζάνι, ή 10 έως 12 κεράσια.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι χημικές ουσίες του φρούτου μειώνουν τα επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα.

Όταν η κατανάλωση κερασιών συνδυαζόταν με το φάρμακο αλλοπουρινόλη, οι εξάρσεις της ουρικής αρθρίτιδας μειώνονταν κατά 75%. Η μελέτη παρουσιάστηκε στο περιοδικό Arthritis & Rheumatism.

Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Yuqing Zhang, από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στις ΗΠΑ, είπε: «Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η κατανάλωση κερασιών -έως τρεις μερίδες πάνω από δύο μέρες- μειώνει τον κίνδυνο εξάρσεων της ουρικής αρθρίτιδας.”

Περισσότερα: DailyMail

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ