Στο «ψυγείο» η ΄Ελλη Στάη μέχρι νεωτέρας

Εκτός των δελτίων ειδήσεων της ΝΕΤ τίθεται η ΄Ελλη Στάη μέχρι τουλάχιστον να διερευνηθεί τι ακριβώς έγινε με τον διευθυντή ειδήσεων Βασίλη Θωμόπουλο, ο οποίος κατήγγειλε -προφορικά και εγγράφως- ότι δέχτηκε έντονη φραστική επίθεση από τη δημοσιογράφο.

Στη σύσκεψη που έγινε με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Νίκο Σίμο, τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Αιμίλιο Λιάτσο, την Ελλη Στάη και τον Βασίλη Θωμόπουλο, αποφασίστηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης και η απομάκρυνση της παρουσιάστριας από το δελτίο μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Όπως καταγγέλλει ο Βασίλης Θωμόπουλος -και σε ενημερωτικό σημείωμα που παρέδωσε στον γενικό διευθυντή ειδήσεων- η Ελλη Στάη του φέρθηκε υποτιμητικά και τον απαξίωσε, λέγοντας ότι δεν ξέρει πώς να διαχειρίζεται ένα δελτίο και πώς να αξιολογεί τις ειδήσεις. Παράλληλα, την κατηγορεί για προσβλητική συμπεριφορά και προς άλλους δημοσιογράφους, γεγονός που –όπως ισχυρίζεται- επιβαρύνει το κλίμα στη ομάδα των ειδήσεων.

Από την πλευρά της Ελλης Στάη, όμως, ακούστηκε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι δεν έγιναν καθόλου έτσι τα πράγματα και ότι ο διευθυντής ειδήσεων είπε ψέματα! Τον κατηγορεί επίσης ότι ο ίδιος είναι χαοτικός και δημιουργεί προβλήματα στους δημοσιογράφους του δελτίου.

Δεδομένου ότι δεν υπήρχε η παραμικρή σύγκλιση μεταξύ των δύο απόψεων, ο Νίκος Σίμος διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ. Οι καταγγελίες Θωμόπουλου μεταβιβάζονται στη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού, στην οποία θα κληθούν πλέον να καταθέσουν και δημοσιογράφοι των ειδήσεων.      

Μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, η Πηνελόπη Γαβρά θα παρουσιάζει το καθημερινό δελτίο της ΝΕΤ. Το τι θα γίνει στο μέλλον θα κριθεί βεβαίως από τα αποτελέσματα της ΕΔΕ, ωστόσο αυτή τη στιγμή το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ΕΡΤ δείχνει μάλλον «βαρύ» για την Ελλη Στάη. 

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ